Up 2 Date

Drie jaar cel geëist tegen oud-teamchef politie voor verkrachting collega

foto: Shutterstock
  1. Newschevron right
  2. Drie jaar cel geëist tegen oud-teamchef politie voor verkrachting collega

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft drie jaar cel geëist tegen een oud-teamchef van de politie Haarlemmermeer. Hij wordt ervan verdacht een vrouwelijk collega te hebben verkracht.

Verkrachting

Het gaat om een 54-jarige man uit Almere en een destijds 39-jarige hoofdagente. Het misbruik zou volgens justitie in 2019 hebben plaatsgevonden. Paulo de C. N. werd door de hoofdagente naar een treinstation in Hoofddorp gereden, toen hij haar volgens justitie tegen haar wil in zoende. Vervolgens zou hij haar naar een afgelegen plek hebben laten rijden, waar hij haar zou hebben verkracht.

Verdachte ontkent

De verdachte ontkent dat hij de hoofdagente heeft gedwongen tot seks. Volgens hem probeerde zij juist seks met hem te hebben. Volgens het OM is er echter bewijs voor zijn schuld, zoals verklaringen van collega's en een vertrouwenspersoon. Ook is er een schermafbeelding van een WhatsApp-bericht gevonden, waaruit blijkt dat de verdachte "seksuele toespelingen" naar het slachtoffer maakte.

Eerdere melding

Het slachtoffer meldde het misbruik eerder al aan NRC en liet de krant WhatsApp-berichten lezen waarin haar toenmalig leidinggevende seks voorstelt. De hoofdagente werd vervolgens ontslagen, omdat ze volgens de politie Noord-Holland daarmee de geheimhoudingsplicht had geschonden. De agente zelf zegt dat ze binnen de organisatie geen gehoor voor haar klacht vond en daarom naar de krant was gestapt, maar daarin kreeg ze geen gelijk van de Haagse rechtbank. Volgens de rechter had ze niet naar de pers hoeven stappen, omdat ze intern al met een vertrouwenspersoon sprak.

Afgelopen zomer besloot het OM de oud-teamchef officieel te vervolgen, omdat er volgens justitie is bewezen dat De C. N. zijn collega heeft gedwongen to seks.

Hulp bij seksueel misbruik

Ben jij slachtoffer van seksueel misbruik of seksuele uitbuiting en heb je hulp nodig?

Centrum Seksueel Geweld biedt professionele hulp aan iedereen die een ongewenste seksuele ervaring heeft meegemaakt. Ook kun je terecht bij Slachtofferhulp. Zij kunnen je emotionele ondersteuning bieden of helpen bij het doen van aangifte. Ook vind je hier een community waar je met lotgenoten kunt praten.

Ster advertentie
Ster advertentie