Up 2 Date

Kleuter (6) die lerares neerschoot in VS wordt niet vervolgd

foto: 13news Now
  1. Newschevron right
  2. Kleuter (6) die lerares neerschoot in VS wordt niet vervolgd

De 6-jarige jongen die in januari zijn lerares neerschoot op een basisschool in de Amerikaanse staat Virginia wordt niet vervolgd. Volgens de aanklager, Howard Gwynn, is er geen juridische basis om de kleuter te vervolgen, zo meldt hij aan NBC News.

'Problematisch'

In het interview met de Amerikaanse nieuwszender zegt Gwynn dat het problematisch is om een 6-jarig kind voor de rechter te slepen. Dat heeft volgens hem vooral te maken met het gegeven dat een kind van die leeftijd niet in staat is om het rechtssysteem volledig te begrijpen. Daardoor zou het voor een advocaat lastig zijn om een kleuter bij te staan.

'Andere personen vervolgen'

Gwynn sluit niet uit dat anderen wel voor de rechter worden gesleept in de zaak. "Ons doel is niet om zo snel mogelijk iets te doen. Zodra we alle feiten hebben geanalyseerd, zullen we de persoon of personen vervolgen waarvan we kunnen bewijzen dat ze een misdrijf hebben gepleegd."

Schietpartij

De 25-jarige lerares Abigail Zwerner werd op 6 januari middenin de klas op Richneck Elementary School in haar hand en borst geschoten. De schietpartij vond volgens ooggetuigen plaats na "een woordenwisseling" tussen de 6-jarige schutter en zijn juf. Een politiewoordvoerder benadrukte na het schietincident dat er "geen sprake was van een ongeluk".

Schoolbestuur aangeklaagd

Zwerner besloot eind januari het schoolbestuur van Richneck Elementary School aan te klagen. Het bestuur zou er meerdere keren op gewezen zijn dat de jongen een pistool bij zich droeg. Het vuurwapen van de kleuter zou voor de schietpartij al gezien zijn, maar bij een doorzoeking van zijn tas werd het niet gevonden. Ondanks de waarschuwingen besloot het schoolbestuur om de situatie af te wachten, omdat de schooldag bijna voorbij was. De lerares klaagt daarom het schoolbestuur aan vanwege nalatigheid. Kort daarop is de directeur van de basisschool ontslagen. De school is nog altijd gesloten, maar gaat volgende week weer open.

Ster advertentie
Ster advertentie