Up 2 Date

OM eist tien jaar cel tegen Sanil B. in hoger beroep Mallorca-zaak

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. OM eist tien jaar cel tegen Sanil B. in hoger beroep Mallorca-zaak

In de langslepende Mallorca-zaak die heel Nederland in rep en roep bracht, eist het Openbaar Ministerie wederom een forse straf tegen Sanil B. voor de dood van Carlo Heuvelman. Als het aan Vrouwe Justitia ligt, gaat hij voor tien jaar de cel in. De rechtbank legde hem in 2022 een celstraf op van zeven jaar. Deze straf viel lager uit dan de straf die het OM destijds eiste: ook tien jaar. Het OM ging na de uitspraak van de rechtbank in hoger beroep.

Sanil B.

Sanil B. is de enige verdachte die momenteel vastzit. Volgens het OM is hij de enige van wie bewezen kan worden dat hij verantwoordelijk is voor de dood van Carlo Heuvelman. Carlo overleed een paar dagen nadat hij in een vechtpartij belandde. Hierbij kreeg hij meerdere schoppen tegen het hoofd. Aan de schoen van Sanil B. zat het DNA van Carlo Heuvelman. Mede om deze reden merkt het OM Sanil B. aan als hoofdverdachte.

OM van standpunt veranderd

Volgens het OM is er onvoldoende bewijs om te stellen dat verdachten Mees T. en Hein B. medeschuldig zijn aan de dood van Carlo Heuvelman. Dit is opmerkelijk, aangezien het OM eerder de overtuiging had dat Mees T. en Hein. B, weldegelijk een rol van betekenis hadden bij de dood van de 27-jarige. In de eerste aanleg werd er een celstraf van acht jaar geëist tegen beide verdachten. Volgens het OM zijn T. en B. wel schuldig geweest aan andere strafbare geweldsdelicten zoals poging tot doodslag op andere slachtoffers of poging tot zware mishandeling en openlijke geweldpleging. Tegen Mees T. eist het OM twee jaar waarvan één jaar voorwaardelijk, en tegen Hein B. eist het OM anderhalf jaar cel waarvan 208 dagen voorwaardelijk.

Als het gerechtshof besluit om een straf uit te delen die conform de eis is, zullen T. en B. niet langer de cel in hoeven aangezien ze dat al hebben uitgezeten.

Andere verdachten

Ook voor de overige verdachten geldt dat wat het OM betreft, zij niet meer hoeven te rekenen op een verdere gevangenisstraf. Hun strafeisen zijn deels of volledig voorwaardelijk. Zo hoorden Daan van S., Kaan B., Lukas O., en Stan F. dat er (deels) voorwaardelijke celstraffen van tussen de drie en achttien maanden tegen ze wordt geëist. Daarnaast krijgen de twee laatstgenoemden mogelijk nog een taakstraf van 240 en 180 uur opgelegd.

Ster advertentie
Ster advertentie