Up 2 Date

OM eist tot 10 jaar cel tegen verdachten mishandeling Mallorca

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. OM eist tot 10 jaar cel tegen verdachten mishandeling Mallorca

Het Openbaar Ministerie (OM) eist tot tien jaar cel tegen de hoofdverdachten van de dodelijke mishandeling van Carlo Heuvelman op Mallorca. Sanil B. wordt gezien als de grootste agressor. Hem hangt een gevangenisstraf van tien jaar boven het hoofd. Mees T. en Hein B. zijn volgens het OM ook schuldig. Tegen hen is acht jaar geëist.

'Het leven uit Carlo getrapt'

De mishandeling vond plaats in de nacht van 13 op 14 juli 2021. Volgens de officier van justitie hebben de jongens "in luttele seconden het leven uit Carlo getrapt". Op een schoen van Sanil B. werd het dna aangetroffen van het 27-jarige slachtoffer. Hoewel B. beweert Carlo nooit gezien te hebben, concludeert het OM dat het dna daar terecht is gekomen omdat hij hem tegen zijn hoofd getrapt zou hebben.

Poging tot doodslag

Daarnaast werd Sanil B. samen met Hein B. door een getuige op een foto aangewezen als degenen die Carlo hebben geschopt. Ook vrienden van Carlo werden die avond geschopt en geslagen. Een van hen zou door een klap van Mees T. op de grond zijn beland. Vervolgens zou hij ook door Hein B. en Sanil B. tegen zijn hoofd zijn geschopt. Het OM vindt dat de mannen schuldig zijn aan poging tot doodslag.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Geschrokken

Plasman, de advocaat van Sanil B., heeft gereageerd op de beweringen van het OM en noemt de geëiste straf "buitenproportioneel". Zijn cliënt was zichtbaar aangeslagen na het horen van de mogelijke straf die hem te wachten staat. "Hij is erg geschrokken." Plasman zal woensdag in de rechtbank de verdediging voor zijn rekening nemen. Morgen is het eerst de beurt aan de advocaat van Mees T.

Straffen

Los van de straffen tegen de drie hoofdverdachten eist het OM ook een straf tegen vijf andere verdachten. Die straffen variëren van (voorwaardelijke) celstraffen van anderhalf jaar tot werkstraffen. Een negende verdachte kan volgens justitie worden vrijgesproken.

De rechter zal op 18 november uitspraak doen.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie