Up 2 Date

Neef van Ridouan Taghi aangehouden: "Vermoedelijk bezig gewelddadige uitbraak te organiseren"

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Neef van Ridouan Taghi aangehouden: "Vermoedelijk bezig gewelddadige uitbraak te organiseren"

Advocaat Youssef Taghi is vandaag aangehouden tijdens een bezoek aan zijn neef Ridouan Taghi in de Extra Beveiligde Inrichting (EBI) in Vught. Hij wordt verdacht van deelname aan een criminele organisatie die zich richt op witwassen, handel in verdovende middelen en het voorbereiden van moord. Dat meldt het Openbaar Ministerie.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Communicatie

Als advocaat had de 38-jarige Youssef Taghi langere tijd toegang gehad tot Ridouan Taghi, de hoofdverdachte in het liquidatieproces Marengo. Ze konden volstrekt vertrouwelijk met elkaar spreken en vrijelijk stukken uitwisselen. Op deze manier kon Ridouan Taghi volgens het OM ongehinderd met de buitenwereld communiceren en zijn criminele activiteiten voortzetten.

Gewelddadige uitbraak

Eerder werd al bekend dat Ridouan Taghi mogelijk plannen had voor een gewelddadige uitbraak uit de streng beveiligde gevangenis waarin hij momenteel vastzit. Het OM hoopt dat met het onderscheppen van Youssef Taghi als zijn boodschapper een einde is gekomen aan de vrije communicatie en daarmee het organiseren van deze plannen.

Na een zorgvuldig onderzoek van het OM is Youssef Taghi vandaag aangehouden. Daarnaast is zijn kantooradres en zijn woning doorzocht. Ook de cel van Ridouan Taghi in de EBI is doorzocht.

Youssef Taghi wordt maandag voorgeleid aan de rechter-commissaris.

Ster advertentie
Ster advertentie