Up 2 Date

Curaçao zet Nederlandse militairen in om nog meer rellen te voorkomen

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Curaçao zet Nederlandse militairen in om nog meer rellen te voorkomen

Sinds afgelopen woensdag is het onrustig op Curaçao. Een protestactie tegen de regering liep toen uit de hand, met meerdere arrestaties, een avondklok en het sluiten van het centrum van Willemstad tot gevolg. In de daaropvolgende nachten braken rellen uit. Om nog meer rellen te voorkomen en de openbare orde te handhaven, heeft het land nu de hulp van Nederlandse militairen ingeschakeld.

Nederlandse militairen

Er worden wel vaker Nederlandse militairen op Curaçao ingezet, zo vertelt correspondent Dick Drayer aan de NOS: "De grensbewaking door de Kustwacht is geïntensiveerd in het begin van de coronacrisis om te voorkomen dat mogelijk besmette Venezolanen ongezien het land binnenkomen. Nederlandse militairen zijn daar actief bij betrokken." Om hoeveel militairen het dit keer gaat, is niet bekend.

Geen demonstranten, maar bendeleden

Drayer vertelt ook dat achter de rellen, plunderingen en brandstichtingen van afgelopen dagen geen demonstranten, maar bendeleden zitten die 's nachts actief zijn. "De politie lijkt telkens een stap te laat te komen. De vorige nacht waren er 63 branden. En ook nu woedt op verschillende plekken brand."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

SLECHTE ECONOMISCHE SITUATIE

Door de coronamaatregelen is het armoedeprobleem op Curaçao een stuk groter geworden. Toeristen blijven weg en veel mensen zitten zonder inkomen en zonder voedsel. Boze betogers houden premier Ruggenaath verantwoordelijk voor het verlies van de duizenden banen en de slechte economische situatie. Ze eisen dat hij aftreedt en dat er nieuwe verkiezingen worden gehouden.

Ster advertentie
Ster advertentie