Up 2 Date

Celstraf voor verkrachting minderjarig meisje in pashokje Amsterdam

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Celstraf voor verkrachting minderjarig meisje in pashokje Amsterdam

Een 56-jarige man is veroordeeld tot 24 maanden cel, waarvan 8 maanden voorwaardelijk, voor het verkrachten van een minderjarig meisje in een pashokje in Amsterdam. Dat betekent dat de man, die eerder een ander slachtoffer aanrandde in een pashokje in Haarlem, in ieder geval 16 maanden de cel in moet.

Beveiliger

Volgens Het Parool deed de man zich beide keren voor als beveiliger van de kledingwinkel. Hij liet zijn slachtoffers weten dat hij vermoedde dat ze aan het stelen waren. Om die reden nam hij ze mee naar een pashokje, om ze te fouilleren en hun spullen te controleren. Daar dwong hij ze in het kader van het 'onderzoek' om hun kleren uit te trekken.

Bij het meisje in Amsterdam sloeg de man op 14 november 2021 toe. De zogenaamde beveiliger ging in het pashokje met zijn vingers via het geslachtsdeel het lichaam van het toen pas 16-jarige meisje binnen. Het slachtoffer in Haarlem was 39 jaar oud. De man pakte de vrouw in het pashokje bij haar borsten.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

'Ernstige gedragingen'

De rechter liet tijdens de uitspraak weten dat de man "ernstige gedragingen die een grove inbreuk hebben gemaakt op de lichamelijke integriteit van de twee slachtoffers" heeft vertoond. Bij het tot stand komen van de uiteindelijk straf nam de rechtbank mee dat de verdachte niet eerder is veroordeeld voor vergelijkbare delicten.

Naast de deels voorwaardelijke celstraf heeft de man een proeftijd van drie jaar opgelegd gekregen. Ook krijgt hij hulp en ambulante behandeling om dergelijke vergrijpen in de toekomst voorkomen. De vrouw in Haarlem ontvangt een bedrag van 750 euro van de man voor immateriƫle schade.

Hulp bij seksueel misbruik

Ben jij slachtoffer van seksueel misbruik of seksuele uitbuiting en heb je hulp nodig?

Centrum Seksueel Geweld biedt professionele hulp aan iedereen die een ongewenste seksuele ervaring heeft meegemaakt. Ook kun je terecht bij Slachtofferhulp. Zij kunnen je emotionele ondersteuning bieden of helpen bij het doen van aangifte. Ook vind je hier een community waar je met lotgenoten kunt praten.

Ster advertentie
Ster advertentie