Up 2 Date

Snoop Dogg tegen Amerikaanse kiezers: "Drop it in the box"

foto: YouTube | The Democrats
  1. Newschevron right
  2. Snoop Dogg tegen Amerikaanse kiezers: "Drop it in the box"

Steeds meer Amerikaanse sterren komen met politieke statements in de aanloop naar de presidentsverkiezingen op 3 november. Snoop Dogg voegt zich nu ook bij dit rijtje door in samenwerking met de democraten de kiezers aan te moedigen om te stemmen. "Drop it in the box", zo luidt de slogan in het nieuwste reclamespotje.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Drop It Like It's Hot

De 48-jarige rapper, geboren als Calvin Broadus, leent zijn nummer Drop It Like It's Hot aan de verkiezingscampagne van het Democratic National Committee (DNC). Voor Snoop Dogg is het de eerste keer dat hij gaat stemmen. "Dit is de belangrijkste verkiezing van ons leven en het is de eerste keer dat ik stem. We hebben elke Amerikaan nodig om te gaan stemmen", zo laat hij in een verklaring weten.

“It's time for ya’ll to drop those ballots like they're hot — in your local drop box."

Chris Robinson, bekend van het regisseren van videoclips van Alicia Keys en Jay-Z, is verantwoordelijk voor deze 60 seconden durende advertentie.

Meer mail-in ballots

Door de coronacrisis zullen meer kiezers gebruik maken van stemmen per post. De democraten maken zich zorgen of het postbedrijf in Amerika de werkdruk hierdoor wel aankan. Om die reden wordt ook opgeroepen om zo vroeg mogelijk te gaan stemmen. Afgelopen week gingen een aantal Amerikaanse celebs uit de kleren om kiezers bewust te maken van de stemregels.

Ster advertentie
Ster advertentie