Up 2 Date

Man uit Zwijndrecht werd in de val gelokt, vermoord en in stukken gezaagd

foto: Shutterstockfoto: Shutterstock
  1. Newschevron right
  2. Man uit Zwijndrecht werd in de val gelokt, vermoord en in stukken gezaagd

Manuel Alvarez (29) uit Zwijndrecht blijkt voor zijn moord gemarteld te zijn. Hij werd in de zomer van 2021 om het leven gebracht door tientallen messteken, vertelde de rechter maandagochtend. De politie trof hem in stukken gezaagd aan in de kofferbak van een auto. Vijf verdachten moesten afgelopen woensdag voor de rechter in Dordrecht verschijnen en krijgen op 9 oktober de uitspraak te horen.

In stukjes gezaagd

Het OM denkt dat Manuel Alvarez destijds naar een woning is gelokt in Rotterdam. Daar is hij vervolgens vastgebonden, twintig keer gestoken, mogelijk gemarteld en gedood. Het lichaam werd vermoedelijk in een opblaaszwembadje gelegd en in elf stukken gezaagd. Het in stukjes gehakte lichaam van Alvarez werd vervolgens in koffers via taxi's verplaatst. De politie is bij de hoofdverdachte thuis geweest en vond hier onder meer: rode schoonmaakhandschoenen, handboeien, spierweefsel, botresten en bloed dat afkomstig is van het slachtoffer. Dit maakte de rechter recentelijk bekend. Ook werd er een bebloed strijkijzer aangetroffen. Deze werd mogelijk gebruikt om de vuilniszakken waar de lijkresten in zaten dicht te strijken.

Verdachten

Vijf mannen tussen de 20 en 28 jaar zijn volgens het Openbaar Ministerie betrokken bij de gruwelijke moord op Manuel Alvarez. De vader van drie kinderen verdween op 28 juli 2021 en werd twee dagen later teruggevonden in een auto in Dordrecht. De hoofdverdachte Abdi B. (27) heeft zichzelf aangegeven bij de politie en vertelde dat hij Alvarez had omgebracht in een huurwoning in Rotterdam. De hoofdverdachte claimt dat hij alleen te werk is gegaan, maar daar gelooft het OM helemaal niets van. Er is namelijk bewijsmateriaal gevonden, waaronder DNA, vingerafdrukken en bloedsporen die erop wijzen dat er vier anderen betrokken waren bij de moord.

Daarnaast kwam er in de rechtszaak naar voren dat een van de verdachten had gegoogeld op 'gehaktmolen kopen' en 'woning huren voor één dag.' De jongste verdachte gaf toe de hoofdverdachte geholpen te hebben met het tillen van koffers in Zwijndrecht, maar hij zegt dat hij destijds niet wist wat er was gebeurd.

Ruzie

Abdi B. heeft de moord bekend en gezegd deze te hebben gepleegd uit wraak voor zijn broer. De broer had ruzie met Alvarez om geld. Khalil Y is een van de andere verdachten en verklaarde dat hij de ruzie tussen de twee had gezien. "Het ging van praten naar schreeuwen naar vechten. Ik schrok ervan. Ik zat er tussenin en was bevroren." Khalil Y. zei in de rechtbank dat hij in shock na de steekpartij en moest er zelfs van overgeven.

Het OM trekt het motief van de hoofdverdachte in twijfel en eist een straf van 24 jaar cel tegen hem. Tegen de vier andere verdachten is een celstraf geëist van 20 jaar cel, vanwege medeplichtigheid van de moord en het 'wegwerken' van het lichaam.

Ster advertentie
Ster advertentie