Up 2 Date

Gedupeerden toeslagenaffaire krijgen persoonlijk excuus van het kabinet

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Gedupeerden toeslagenaffaire krijgen persoonlijk excuus van het kabinet

Terwijl veel gedupeerden van de toeslagenaffaire nog wachten op een compensatie van de overheid komen demissionair premier Mark Rutte en staatssecretaris Alexandra van Huffelen binnenkort met een persoonlijk excuus. Tweehonderd ouders krijgen een brief thuisgestuurd met het excuses van de twee politici.

Excuus

In de brief maken Rutte en Van Huffelen excuses voor de fouten die de overheid heeft gemaakt en het leed dat daardoor is ontstaan. De ouders worden, voordat de brieven verstuurd worden, eerst gebeld om er zeker van te zijn of ze behoefte hebben aan een excuus. Als de brieven een succes blijken, krijgen alle gedupeerden een excuusbrief opgestuurd.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

"Veel leed veroorzaakt"

In de brief schrijft het kabinet dat de gedupeerden geen fraudeurs zijn en dat de de overheid groten fouten heeft gemaakt in hun manier van werken. "We hebben veel leed veroorzaakt. We hebben veel ouders boos gemaakt. We hebben ons als een onbetrouwbare overheid gedragen, met alle gevolgen van dien. We doen er nu alles aan om u recht te doen", aldus van Huffelen in een videoboodschap die ze op Twitter deelde.

Ster advertentie
Ster advertentie