Up 2 Date

Oud-werknemer van Jeffrey Epstein dood aangetroffen in zijn cel

foto: YouTube: True Crime Recaps
  1. Newschevron right
  2. Oud-werknemer van Jeffrey Epstein dood aangetroffen in zijn cel

De Fransman Jean-Luc Brunel, een oud-werknemer van de overleden Amerikaanse zedendelinquent Jeffrey Epstein, is zaterdagochtend dood aangetroffen in zijn cel. Dat meldt de Franse krant Le Parisien.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Modellenscout

De 74-jarige Brunel werd, net als Epstein in 2019, dood aangetroffen in zijn cel. De politie heeft nu een onderzoek ingesteld naar de doodsoorzaak. De Franse modellenscout werd aan het einde van 2020 gearresteerd en onder meer beschuldigd van het werven van jonge meisjes voor Epstein. Ook zou hij zelf minderjarige meisjes hebben verkracht. Brunel werd vaak samen met Epstein en Ghislaine Maxwell gefotografeerd, maar heeft altijd alles ontkend.

Thysia Huisman

Voormalig Nederlands model Thysia Huisman deed eind 2020 haar verhaal als een van de slachtoffers van Brunel. In het televisieprogramma Op1 vertelde ze hoe ze werd verkracht door de Epstein-ronselaar.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Wie is Jeffrey Epstein?

  • Jeffrey Epstein werd verdacht van het seksueel uitbuiten en misbruiken van verschillende minderjarige meisjes. Hij zou de minderjarige slachtoffers naar verschillende huizen hebben gelokt en seks met ze hebben gehad.​ Ook betaalde hij hen om nieuwe meisjes voor hem te regelen. Sommige meisjes waren nog maar 13 jaar.
  • De rijke Amerikaan was een zakenman en had goede contacten met invloedrijke personen zoals Donald Trump, Bill Clinton, prins Andrew en andere grote zakenmannen. Hij bezat een een privé-eiland, ook wel Pedophile Island, waar hij honderden meisjes en jonge vrouwen naar toe zou hebben laten komen. Verschillende bekende figuren zouden gebruik hebben gemaakt van zijn netwerk en het eiland.
  • Jeffrey Epstein werd in juli 2019 opgepakt. Tien jaar eerder zat de miljardair ook al dertien maanden vast voor het misbruiken van tientallen meisjes. Hij sloot toen een deal met de openbaar aanklager, waardoor hij een levenslange celstraf ontliep. ​
  • Een maand na zijn arrestatie hing Epstein zichzelf op in zijn cel. Het is niet duidelijk hoe dat heeft kunnen gebeuren. Hij zat namelijk al een aantal maanden in een zelfmoordpreventietraject, vanwege een eerdere zelfmoordpoging.
  • Zijn dood riep veel vragen op en er ontstonden verschillende complottheorieën. Hoe kon zo'n zwaarbeveiligde man zelfmoord plegen? Zou zijn dood in scène zijn gezet? Op Netflix is een docu-serie over hem te zien, genaamd Jeffrey Epstein: Filthy Rich.
Ster advertentie
Ster advertentie