Up 2 Date

Kabinet investeert honderden miljoenen in versnellen bouw betaalbare woningen

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Kabinet investeert honderden miljoenen in versnellen bouw betaalbare woningen

De krapte op de woningmarkt neemt al jaren toe in Nederland. Voor veel mensen is het bijna onmogelijk geworden om een betaalbare huur- of koopwoning te vinden. Het kabinet investeert daarom 266 miljoen euro in het versnellen van de bouw van voornamelijk betaalbare woningen.

Betaalbaar

Van het geld moeten in 2023 door heel Nederland 30 projecten worden gerealiseerd. In totaal worden er bijna 45.000 nieuwe woningen gebouwd, waarvan 67 procent in de categorie betaalbaar valt. Het gaat dan om sociale huurwoningen en woningen waarbij de huurprijs tussen de 700 en 1000 euro ligt. Ook komen er koophuizen met een koopprijs die onder de grens voor de hypotheekgarantie ligt. Momenteel ligt die grens op €325.000

De meeste bouwprojecten bevinden zich in Den Haag, namelijk bij De Venen, Assumburgweg en ICT Security Campus. Je kunt alle projecten hier terugvinden.

Woningbouw impuls

In 2019 stelde het kabinet al 1 miljard euro beschikbaar voor een zogenaamde woningbouwimpuls. Hiermee moesten tenminste 65.000 woningen worden gerealiseerd. Inmiddels is duidelijk dat er nog veel meer woningen bij gaan komen.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie