Up 2 Date

'Royce de Vries gewaarschuwd voor moordaanslag'

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. 'Royce de Vries gewaarschuwd voor moordaanslag'

Royce de Vries, de zoon van de in juli doodgeschoten Peter R. de Vries, is volgens de politie in levensgevaar. De politie informeerde Royce hierover nadat er een tip was binnengekomen, meldt Het Parool.

Bijstand zussen Nabil B.

Volgens de tip zouden onbekenden Royce de Vries willen vermoorden. "De enige reden die ik kan bedenken, is dat ik als advocaat de onschuldige zussen van Nabil B. heb bijgestaan in een civiele kwestie tegen de staat", laat Royce weten aan Het Parool. Nadat zijn vader werd vermoord, besloot hij daar meteen mee te stoppen.

Uitgelekt

Royce stond de zussen van Nabil B. uit veiligheidsoverwegingen anoniem bij, maar aan die anonimiteit kwam een einde na slordigheden van de opsporingsdiensten. "Het was zó anoniem dat zelfs andere kantoorgenoten van niets wisten, maar de opsporingsdiensten zijn zo onzorgvuldig geweest het te laten uitlekken, waarna het ook nog eens in de media is gemeld."

Na de moord op de broer van Nabil B., Reduan, werden ook advocaat Derk Wiersum en vertrouwenspersoon Peter R. de Vries vermoord. Justitie gaat ervan uit dat de criminele organisatie rondom Ridouan Taghi, waartegen kroongetuige Nabil B. getuigt, daarvoor opdracht heeft gegeven. Daar ontbreekt vooralsnog hard bewijs voor.

Niets te maken met Marengo-proces

Royce wil duidelijk maken dat de bijstand die hij aan de zussen van Nabil B. verleende niets te maken had met het proces tegen Taghi, beter bekend als het Marengo-proces. "Ik heb deze familieleden bijgestaan in civiele kwesties tegen de staat. Mijn bijstand had geen enkele betrekking op Marengo, omdat ik geen strafrechtadvocaat ben", zegt hij. "Bovendien was mijn vader juist teruggetreden van ons kantoor omdat hij zich wél met Marengo ging bezighouden. Dat was anders voor niets geweest."

Vanwege de dreiging waar Royce mee te maken heeft, zijn er veiligheidsmaatregelen getroffen en is er een uitgebreid onderzoek gestart naar herkomst van de dreiging. "Ik hoop met het naar buiten brengen van deze informatie de dreiging te doen stoppen."

Ster advertentie
Ster advertentie