Video

Produced by Ezra en Adje maken samen een track: "Een artiest moet zich gehoord voelen"

foto: FunX
  1. Newschevron right
  2. Produced by Ezra en Adje maken samen een track: "Een artiest moet zich gehoord voelen"

In de nieuwe FunX-reeks Beats Tikken Met gaat FunX-dj Cartiez langs bij verschillende producers van grote hits om te checken hoe zij in de studio te werk gaan. Deze keer gaat hij langs bij Ezra, die bekend staat als PRODUCEDBYEZRA, om samen met Adje een track te maken.

French Montana

Producer Ezra, bekend onder de naam PRODUCEDBYEZRA, heeft met verschillende artiesten in het binnen- en buitenland gewerkt. Zo kennen we hem van nummers met Feis, Winne en Adje, maar wist hij internationaal te gaan en samen te werken met French Montana. Zij maakten namelijk samen Lose Control. "Ik heb de beat in New York gemaakt en daarna zijn we naar Nederland gegaan, waar ik hem echt heb ontmoet in de studio."

Deze keer gaat hij in de nieuwste aflevering van Beats Tikken Met een beat maken voor Adje. De twee hebben al vaker samengewerkt, dus Ezra weet precies hoe hij te werk moet gaan. "Ik denk dat het belangrijk is dat een artiest zich gehoord voelt, dus dat je echt met beats moet komen die bij hem passen. Het klikt dan veel beter", vertelt hij over zijn werkproces.

Adje over Ezra

Adje vertelt dat hij in contact kwam met Ezra op een moment dat hij aan het experimenteren was met zijn eigen muziek. De sound die Ezra bracht paste namelijk perfect bij Boys In De Hood, maar niet per se bij de sound die Adje op dat moment zocht. "Ik vond het keihard, maar kon het nog niet helemaal plaatsen."

Gelukkig duurde het niet lang voordat de rapper het wel kon plaatsen, want daarna hebben de twee vaker samengewerkt. Iets wat we ook terugzien in deze aflevering. Adje weet namelijk precies wat hem te doen staat, wanneer hij de beat hoort. Het resultaat kun je horen in de video hieronder.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie