Video

Bully: "Ik wil naar Engeland verhuizen en daar muziek maken"

foto: FunX
  1. Newschevron right
  2. Bully: "Ik wil naar Engeland verhuizen en daar muziek maken"

In de FunX-serie Van Straat naar Platina duikt FunX-presentatrice Ouassima Tajmout dieper in het verleden van verschillende artiesten en bespreekt ze met hen wat ze hebben moeten doorstaan om succesvol te worden. In de tweede aflevering van het nieuwe seizoen gaat Ouassima op bezoek bij rapper Bully. In een openhartig gesprek vertelt hij over zijn jeugd, wat het geloof en de kerk voor hem betekenen en hoe hij vormgeeft aan zijn carrière.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Niet altijd breed

Samen met Ouassima wandelt Bully door Literatuurwijk in Almere, waar hij opgroeide. De jonge rapper vertelt dat hij het thuis niet altijd breed had. "Ik ben opgegroeid met een alleenstaande moeder. Mijn vader was eigenlijk nooit in beeld. Hij was altijd in Ghana, Nederland of Engeland. Op een gegeven moment was hij lang weg en hoorde ik dat mijn ouders waren gescheiden."

Het feit dat zijn ouders waren gescheiden, was voor Bully niet altijd even makkelijk om mee te leven. "Je hebt meestal wel een vaderfiguur nodig. Het was een soort gemis. Je gaat dingen doen op straat en met bepaalde mensen om om een vaderfiguur te vinden." Met 'bepaalde mensen' bedoelt Bully mensen die je op het slechte pad brengen.

Criminaliteit of muziek

Gelukkig kwam het besef dat hij niet voor dat slechte pad moest kiezen op tijd en koos Bully ervoor om zich volledig op muziek te richten. "Dezelfde groep waarmee ik nu alles doe, is dezelfde groep waarmee ik toen alles deed. We hebben op een gegeven moment voor onszelf besloten van: het is het één of het ander. We kunnen niet voor de helft in de criminaliteit zitten en voor de andere helft in de muziek."

Geloof en kerk

Het geloof speelt een grote en cruciale rol in het leven van Bully. "Gelukkig heeft mijn moeder ons altijd met het geloof opgevoed", vertelt hij. Wekelijks gaat Bully naar de Amsterdam City Church in Amsterdam-Oost. "Deze plek betekent heel veel voor mij. Het is een plek die ervoor zorgt dat ik humble en down to earth word. Ik vind hier mijn rust en heb mijn tijd met God."

Een aantal weken geleden liet Bully zich dopen in de Amsterdam City Church. "Als je je laat dopen, worden al je zonden weggenomen en dan gaat God je leven proberen te verbeteren. Niet alles zal goed gaan. Ik merkte na het dopen dat ik veel getest werd, maar je moet leren om te doen wat Jezus zou doen."

Volgende stap: Engeland

Voor de toekomst heeft Bully grootse plannen. Hij wil zich namelijk het liefst op het buitenland richten, namelijk op Engeland. "Ik wil daar muziek gaan maken, naar school gaan en verder werken aan mijn carrière." Die droom is opmerkelijk, aangezien Bully miljoenen streams heeft gescoord in Nederland. De rapper legt uit: "Toen ik begon met muziek, wilde ik eigenlijk al Engelse muziek maken, maar ik woon in Nederland, dus dat was moeilijk. M’n tunes zijn gewoon goed gegaan in Nederland, maar op een gegeven moment ben ik met Mario Cash en mijn team naar Engeland gegaan. Ik had toen meteen zoiets van: het is hier wel echt meer mijn ding dan in Nederland. De laatste keer dat ik ben geweest, werd ik helemaal verliefd en dacht ik: ik moet gewoon naar Engeland."

Ster advertentie
Ster advertentie