Video

Kevcody in de Lobi Lounge: "Liever een wandeldate dan een etentje""

foto: FunXfoto: FunX
  1. Newschevron right
  2. Kevcody in de Lobi Lounge: "Liever een wandeldate dan een etentje""

Kevcody kwam langs in de Lobi Lounge om te praten over modern dating, DM sliden, datingapps en de liefde. Dit deed hij niet alleen maar samen met Veks, Elieve en FunX-host Nordin.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Minder relaties

Uit onderzoek blijkt dat het aantal jongeren in Nederland met een relatie sterk is gedaald. In 2005 gaf 70 procent in de leeftijdscategorie 20 tot 24 jaar aan een vaste relatie te hebben en in 2017 was dit slechts 37 procent. De reden? Jongeren zouden zich minder willen binden door de komst van social media en willen enkel het perfecte plaatje.

Van kwarrel tot prela

Volgens Veks komt dit omdat het tegenwoordig moeilijk is om te begrijpen waar je staat in een relatie. Tegenwoordig heb je niet alleen maar het hokje relatie, scharrel of friends with benefits. Er komen anno 2021 ook termen als twarrel (twijfelachtige scharrel), kwarrel (kwalitatieve scharrel) en prela (pre relationship) voorbij.

Wandeldate

Hoe zit het met het liefdesleven van Kevcody? De artiest vertelt dat hij nu zo’n twee jaar single is, maar wel een type is voor een vaste relatie. Tijdens 'het vluggertje'', het standaard vragenvuur in de Lobi Lounge, vertelt Kevcody dat hij als date liever gaat wandelen dan uiteten. Een opvallende keus vindt FunX-host Nordin. "Iedereen gaat uiteten als date. Als we gaan wandelen ga je het echt leuk vinden, want dat doet een guy niet zomaar met je", legt Kevody uit.

Datingapps

Tegenwoordig zijn er talloze datingsapps en regel je een date met één klik op de knop. Zelfs Snapchat en Instagram worden gebruikt als datingsapps merkt Veks terecht op. Kevcody slide weleens in iemands DM, maar vindt het ook leuk om iemand old school te ontmoeten. Zo ontmoette hij een keer een leuke dame op een festival. "De energie was right, het klikte gewoon."

Ster advertentie
Ster advertentie