Entertainment

Kanye West claimt dat Adidas hem heeft aangeklaagd voor 4 miljard dollar

foto: AFP
  1. Newschevron right
  2. Kanye West claimt dat Adidas hem heeft aangeklaagd voor 4 miljard dollar

Kanye West claimt dat hij een forse rechtszaak aan zijn broek heeft hangen. Volgens de rapper heeft Adidas hem aangeklaagd voor maar liefst 4 miljard dollar. Ye doet de onthulling nadat een sneakerplatform zijn nieuwste schoen, de YZY Pod, bekritiseerd, omdat de maatvoering niet zou kloppen.

"Niet grappig"

Sneakerplatform ATATF deelde een foto van iemand die een veel te grote YZY Pod past. Toen Ye lucht kreeg van de post, stuurde hij het platform een DM waarin hij het advies gaf om een kleinere maat te bestellen. "Neem maat één. Speel niet met mij. Het is niet grappig. Ik heb hier meer dan een jaar aan gewerkt en ze zelf uitgebracht." De rapper vertelde vervolgens over zijn huidige situatie met Adidas. "Ze hebben al mijn s**t gekopieerd en behandelden mij als stront. Adidas sleept me voor 4 miljard dollar voor de rechter en verkoopt mijn schoenen zonder mij te betalen. Ook zeggen ze dat ik misbruik heb gemaakt van de marketing, terwijl ik de marketing ben. Je hebt geen idee hoeveel moeite ik steek in alles wat we doen."

Fan van Ye's leiderschap

De beheerder van het sneakerplatform antwoordde dat hij de YZY Pods vaker op positieve wijze onder de aandacht heeft gebracht onder zijn volgers en volledig "achter Kanye's innovaties, leiderschap en gedachtegang staat". "Er zijn momenteel een paar Pods onderweg naar mij. Wat ik ga doen is jouw DM delen op mijn pagina, zodat de wereld kan zien wat voor strijd er gaande is in de sneakerwereld. Ik waardeer het dat je contact met me hebt opgenomen."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Resterende Yeezy's worden verkocht

In november vorig jaar besloot het sportmerk om tijdelijk te stoppen met de verkoop van hun populaire sneakers. Dit vanwege antisemitische uitspraken die Ye deed in een interview met Drink Champs. Geruchten gaan dat het bedrijf van plan is om de schoenen alsnog te verkopen voor minstens de kostprijs. Het lijkt erop dat ze een flinke voorraad hebben achtergelaten en naar verluidt is deze goed voor maar liefst 1,2 miljard euro.

Ster advertentie
Ster advertentie