Entertainment

Lil Kleine mag zijn zoontje zien, maar wel onder Jaimie Vaes haar voorwaarden

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Lil Kleine mag zijn zoontje zien, maar wel onder Jaimie Vaes haar voorwaarden

Lil Kleine en zijn ex-vrouw Jaimie Vaes stonden vandaag voor de zoveelste keer voor de rechter. Ditmaal om de omgangsregeling rond hun zoontje Lío te bespreken. De rechtbank in Den Haag heeft besloten dat de rapper zijn zoontje weer mag zien, maar wel onder Jaimie haar voorwaarden. De zaak speelde zich af achter gesloten deuren omdat er een minderjarig kind bij is betrokken.

Videobellen

Jaimie vindt het vooral belangrijk dat er goede afspraken gemaakt worden over het contact en er een professional komt die het contact verder begeleidt. "Daarom mag meneer Scholten beginnen met een beetje videobellen met Lío", zo verklaart Kim Beumers, de advocaat van Jaimie, buiten de rechtbank. "Elke week twee keer. Dat het een klein beetje gewenning kan opleveren. Er komt een mediator bij die meneer Scholten en Lío gaat begeleiden. Daarna kan er voorzichtig aan begeleid contact op Ibiza of in Nederland zijn."

Een begin

De rapper is blij me de uitkomst van vandaag. Hij had zijn zoontje naar eigen zeggen al een jaar niet gezien. Buiten de rechtbank zegt Lil Kleine tegen de pers dat het leven zonder Lío hem zwaar valt. "En deze rechtszaak is dan ook veel belangrijker dan die rechtszaak over horloges", zegt de rapper, doelend op een rechtszaak van een aantal weken geleden. "Ik hoop gewoon dat Jaimie een goede moeder is voor ons kind en mij straks een goede papa laat zijn."

Hoewel de rapper zijn zoon na de geboorte wel heeft erkend, heeft hij geen ouderlijk gezag. Volgens Patrice Katz, de advocaat van Lil Kleine, heeft Jaimie dit wettelijke nooit goedgekeurd. Mocht Lil Kleine mee willen beslissen over zaken als waar Lío naar school gaat en of hij verhuist, dan heeft hij dit ouderlijk gezag wel nodig. "Daarom is hij erg blij dat er vandaag een begin is gemaakt aan een voogdijzaak", zo zegt Katz.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Mishandeling

Naast de rechtszaken over het herverdelen van spullen en de voogdij over hun zoontje, loopt er ook nog een rechtszaak tegen Lil Kleine voor mishandeling van Jaimie. Het onderzoek naar de mishandeling, waarvan in februari videobeelden uitlekten via het juicekanaal Life Of Yvonne, is nog altijd niet afgerond en voor de rechter gekomen. Waarom dit zo lang duurt, is niet bekend. Het Openbaar Ministerie verdenkt hem nog altijd van een poging tot zware mishandeling en/of mishandeling.

Hulp bij huiselijk geweld

Ben of ken jij iemand die slachtoffer is van huiselijk geweld? Voor advies en hulp bij huiselijk geweld kun je (anoniem) terecht bij Veilig Thuis door te bellen naar 0800 2000. Tussen 09.00 en 17.00 kun je via de website ook chatten met een hulpverlener.

Ster advertentie
Ster advertentie