Up 2 Date

Politiemedewerker die informatie lekte over Lil Kleine vervolgd door OM

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Politiemedewerker die informatie lekte over Lil Kleine vervolgd door OM

De oud-politiemedewerker die in februari persoonlijke informatie deelde over Lil Kleine na zijn arrestatie, wordt vervolgd door het Openbaar Ministerie (OM). Daarnaast wordt hij nog verdacht van twee zedenfeiten.

Persoonlijke informatie

Via Snapchat deelde de voormalige politiemedewerker informatie over de toestand van Lil Kleine na zijn arrestatie. Hij vertelde onder andere dat de 27-jarige rapper aan het huilen was, niet wilde eten en dat hij spijt betuigde. Van dit Snapchat-gesprek werden screenshots gemaakt en vervolgens gedeeld met een juicekanaal.

Het is voor politiemedewerkers niet toegestaan dit soort informatie met derden te delen. Er werd een onderzoek ingesteld naar de medewerker in kwestie. Bij dat onderzoek bleek dat de man zich ook schuldig zou hebben gemaakt aan twee zedenfeiten. De medewerker is al eerder ontslagen wegens plichtsverzuim.

Mishandeling

Het is nu ruim zeven maanden geleden dat Lil Kleine gearresteerd werd voor mishandeling van zijn verloofde Jaimie Vaes. Online werden bewakingsbeelden gedeeld waarop de rapper zijn verloofde aan haar haren uit een auto trekt en haar verder mishandelt.

Optreden

Eerder vandaag ontstond er al ophef rondom Lil Kleine nadat bekend werd dat hij zijn eerste optreden in Nederland gaat geven sinds zijn arrestatie. De rapper is namelijk geboekt voor het TIKTAK Festival in Rotterdam en uit reacties op de aankondiging blijkt dat mensen daar allesbehalve blij mee zijn. "Wauw, heel jammer dit van jullie", is een van de reacties onder de aankondiging. "Ik hoop dat er niemand heen zal gaan", schrijft een ander.

De organisatie van TIKTAK Festival was donderdagmiddag niet beschikbaar voor commentaar.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Hulp bij huiselijk geweld

Ben of ken jij iemand die slachtoffer is van huiselijk geweld? Voor advies en hulp bij huiselijk geweld kun je (anoniem) terecht bij Veilig Thuis door te bellen naar 0800 2000. Tussen 09.00 en 17.00 kun je via de website ook chatten met een hulpverlener.

Ster advertentie
Ster advertentie