Up 2 Date

Medewerker politie geschorst vanwege gelekte informatie over Lil Kleine

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Medewerker politie geschorst vanwege gelekte informatie over Lil Kleine

Een medewerker van de Amsterdamse politie is voor onbepaalde tijd geschorst vanwege het mogelijk lekken van informatie over Lil Kleine aan juicekanaal Reality FBI. Dat is bevestigt tegenover Shownieuws.

Snapchat-gesprek

Het Instagramkanaal postte in februari een screenshot van een Snapchat-gesprek met iemand die zich voordeed als politieagent. Die persoon deelde informatie over hoe het met Lil Kleine zou gaan in de cel. Zo werd er verteld dat hij spijt zou hebben van zijn daden en niet meer wilde eten. De politie gaf kort daarna aan onderzoek te doen naar de gelekte informatie.

Onderzoek nog bezig

"Het is inmiddels duidelijk dat de informatie in de Snapchat-conversatie afkomstig is van een politiemedewerker uit Amsterdam", aldus een woordvoerder van de politie tegen Shownieuws. "Het onderzoek wordt uitgevoerd door de afdeling Veiligheid Integriteit en Klachten (VIK) en is nog bezig. Hangende het onderzoek is deze politiemedewerker niet werkzaam in zijn huidige functie." Hoelang het onderzoek gaat duren, is niet bekend.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Mishandeling

Lil Kleine werd op 14 februari opgepakt nadat er via het juicekanaal Life Of Yvonne beelden uitlekten waarop te zien is dat de 27-jarige rapper Jaimie aan haar haren uit een auto trekt en verder mishandelt. Na drie dagen cel mocht hij zijn proces in vrijheid afwachten. Het OM vond de vrijlating echter onterecht en ging in hoger beroep tegen die beslissing. Uiteindelijk bepaalde de rechter dat Lil Kleine toch veertien dagen in voorlopige hechtenis zijn proces moest afwachten. Daarna werd hij weer vrijgelaten, maar een voorwaarde daarvan is dat hij geen contact mag opnemen met Jaimie. Het OM verdenkt hem van een poging tot zware mishandeling en/of mishandeling.

Ster advertentie
Ster advertentie