Entertainment

Onderzoek wijst uit dat mensen langzamer rennen als ze naar Drake luisteren

foto: Kathy Hutchins / Shutterstock.com
  1. Newschevron right
  2. Onderzoek wijst uit dat mensen langzamer rennen als ze naar Drake luisteren

Tegenwoordig hebben veel mensen voor elke gelegenheid wel een playlist. Zo hebben velen een playlist om de dag mee te beginnen, een lijst voor een gezellige avond met wat vrienden thuis en natuurlijk ook een fitnessplaylist. Bij laatstgenoemde is het echter belangrijk om extra goed op te letten welke nummers je toevoegt aan je afspeellijst. Zo zou muziek van Drake er namelijk voor zorgen dat je minder goed presteert tijdens het sporten.

6 procent langzamer

Sportmerk Pour Moi heeft onderzoek gedaan naar het effect van muziek van verschillende artiesten op de prestaties van joggers. Aan het onderzoek deden zestig mensen mee die tijdens elke sessie een bepaalde afstand moesten afleggen. Tijdens het luisteren naar Drake bleek dat de joggers ongeveer zes procent langzamer renden dan wanneer ze niet naar de Canadese rapper luisterden. Echter zorgt niet alleen Drakes muziek voor verminderde sportprestaties. Ook muziek van Doja Cat, Nicki Minaj en BTS zou ervoor zorgen dat mensen langzamer rennen.

Sneller rennen door Beyonce

Het onderzoek wijst ook uit welke artiesten maken dat je sneller gaat rennen. Zo zou muziek van Beyoncé ervoor zorgen dat je het snelst rent. Deelnemers verbraken hun persoonlijke record door maar liefst 33 seconden korter te doen over een kilometer als ze naar Queen B luisterden. Ook muziek van Kanye West, Cardi B, Rihanna en Travis Scott zou een positieve impact hebben op de prestaties van sprinters.

Memorabele momenten

Los van het feit dat Drake ervoor zorgt dat je langzamer rent, schitterde de artiest afgelopen donderdag op het podium in het Los Angeles Memorial Coloseum met Ye. Drake en Ye hebben na een jarenlange ruzie de strijdbijl begraven en vroegen met hun concert aandacht voor de vrijlating van de veroordeelde bendeleider Larry Hoover. Het concert zat vol memorabele momenten en de twee performden de ene na de andere grote hit.

Ster advertentie
Ster advertentie