Entertainment

2Pac haalt in niet eerder vertoonde beelden uit naar daders schietpartij: "Ik leef nog"

foto: Twitter: @webomb1st
  1. Newschevron right
  2. 2Pac haalt in niet eerder vertoonde beelden uit naar daders schietpartij: "Ik leef nog"

2Pac haalt in niet eerder vertoonde beelden uit naar de mensen die hem in 1994 neerschoten. "Jullie hebben me met vijf kogels geraakt, maar ik leef nog steeds", zegt 2Pac treiterend in de videoboodschap tegen zijn rivalen. De schietpartij was de belangrijkste aanleiding voor de uiteindelijke beef tussen de West en East Coast, waarbij de legendarische rappers 2Pac en The Notorious B.I.G. lijnrecht tegenover elkaar stonden.

2Pac haalt uit naar daders schietpartij

Aan het begin van de video maakt 2Pac meteen duidelijk voor wie zijn boodschap is bedoeld. "Deze is voor jullie: de mensen die me hebben neergeschoten. Ik ben er nog steeds." De rapper legt uit dat hij niet onder de indruk is van de schoten die zijn tegenstanders op hem hebben gelost. "Alle vijf de kogels hebben me geraakt, maar ze hebben me niet kunnen doden."

Volgens 2Pac heeft het incident hem alleen maar sterker gemaakt. "Het heeft mij alleen maar meer drive gegeven om door te gaan. Ik zal nooit stoppen en weet zeker dat God mij beschermt." De West Coast-rapper bedankt vervolgens de mensen die hem wél steunen, voordat hij zich nog één keer tot zijn rivalen richt. "Ik leef nog steeds en ben moeilijk te doden. Jullie hebben je kans gemist", aldus 2Pac, die in de video vervolgens treiterende geluiden maakt.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Schietpartij Quad Studios in 1994

2Pac heeft het in de video over het incident waarbij hij op 30 november 1994 werd neergeschoten bij de Quad Studios in New York. De rapper ging daar naar verluidt op advies van The Notorious B.I.G. heen om een verse op te nemen, maar werd in de lobby van het gebouw beroofd en onder schot gehouden. Nadat 2Pac zich verzette, werd hij onder vuur genomen en geraakt door vijf kogels. Volgens de West Coast-rapper was de schietpartij een set-up geweest.

In een interview met Vibe beschuldigde 2Pac onder meer Diddy en The Notorious B.I.G. van de overval. Zij waren op het moment van het incident zelf ook in de Quad Studios. De beschuldigingen staan symbool voor het begin van de rivaliteit tussen de East en West Coast in hiphop en leidden naar verluidt uiteindelijk tot de legendarische disstracks Who Shot Ya? en Hit 'Em Up.

Keefe D gearresteerd voor moord 2Pac

2Pac overleed uiteindelijk op 13 september 1996. Het is vooralsnog niet duidelijk wie de rapper precies om het leven heeft gebracht en of zijn dood het gevolg is geweest van de beef tussen de East en West Coast. Wel bereikten de autoriteiten in 2023 na 27 jaar eindelijk een doorbraak in de zaak. Zo arresteerde de politie van Las Vegas in september de mogelijke dader van de moord op 2Pac. Het zou gaan om Duane 'Keefe D' Davis, die eerder in een interview met DJ Vlad al eens toegaf dat hij in de auto zat vanwaar de kogels werden afgevuurd die 2Pac doodden. Keefe D is momenteel in afwachting van zijn rechtszaak, die naar verwachting dit jaar zal plaatsvinden.

Ster advertentie
Ster advertentie