Entertainment

'Dave Chappelle wil gesprek aangaan met Netflix-werknemers die boos zijn om special'

foto: AFP
  1. Newschevron right
  2. 'Dave Chappelle wil gesprek aangaan met Netflix-werknemers die boos zijn om special'

Dave Chappelle zou in gesprek willen gaan met Netflix-medewerkers die zich gekwetst voelen door de grappen die hij maakte in zijn Netflix-special The Closer. Dat liet een woordvoerder van de comedian weten aan TMZ.

Gesprek

De woordvoerder zegt dat Chappelle graag met Netflix-werknemers in gesprek wil gaan wanneer ze daar klaar voor zijn, maar dat hij tot zover nog niet is benaderd om te komen praten. Transactivist en organisator van de demonstratie Ashlee Marie Preston claimt echter dat de comedian ervoor kiest om niet op te komen dagen. Zijn woordvoerder spreekt dat echter tegen en zegt dat hij geen enkele discussie uit de weg gaat met welke groep dan ook.

Geen transgendergrappen meer

Chappelle zei tijdens zijn special dat hij geen grappen meer zal maken over transgenders "zolang we niet samen kunnen lachen". Zijn woordvoerder herhaalde deze boodschap tegenover TMZ en liet weten dat Dave luistert naar de kritiek van mensen. Ook zei de comedian dat hij vindt dat empathie van twee kanten moet komen en dat het onnodig is om iemand te cancelen.

Ophef

Meteen na de release van The Closer ontstond er ophef over de special. Zo riepen verschillende homobewegingen Netflix op om de special offline te halen. Een aantal dagen daarna liet Netflix-CEO Ted Sarandos weten dat The Closer niet zal verdwijnen van de streamingdienst, waarna een deel van het personeel afgelopen woensdag besloot te staken. Sarandos verontschuldigde zich later en zei dat hij meer oog moest hebben voor medewerkers die zich gekwetst voelen.

Ster advertentie
Ster advertentie