STER Advertentie
STER Advertentie

Boef, Ali B en Ronnie Flex voor de rechter door 'wangedrag'

Boef, Ali B en Ronnie Flex voor de rechter door wangedrag
ANP Kippa

Woensdag 20 mei 2020 - 15:56 uur

|

Door:

Thijn

Ali B, Boef en Ronnie Flex moeten binnenkort voor de rechter verschijnen. De rappers worden onder ede verhoord nadat Stichting Music#MeToo hen uitdaagde om vragen te beantwoorden ten overstaan van de rechterover hun vermeende wangedrag. Volgens de stichting staan de teksten van de rappers bol van 'vrouwonvriendelijke en discriminerende teksten'.

Stichting is blij

De Stichting Music#MeToo is zeer te spreken over de toegewezen verzoekschriften. "Dit is fantastisch nieuws", reageert juridisch adviseur en woordvoerder Karim Aachboun aan De Telegraaf. "De getuigen moeten nu onder ede verschijnen. Indien de getuigen niet komen opdagen, dan zullen zij op verzoek van de rechtbank worden opgepakt. Ik heb het in 2019 al gezegd en ik zal de boodschap van mijn cliënt weer herhalen: meer respect voor vrouwen en meisjes, geen discriminatie of belediging en geen antisemitisme meer in de muziekindustrie. Dat is onze opdracht en dat gaan we regelen."

Niet ethisch

De stichting is van mening dat zowel de rappers als hun platenlabels meer actie moeten ondernemen om het 'wangedrag' van artiesten tegen te gaan. Volgens de stichting is het gedrag van sommige rappers niet ethisch te verantwoorden. Daarnaast vragen zij zich af of de rappers zich er bewust van zijn wat hun songteksten teweegbrengen in de samenleving. 

Rechtbank

De verhoren zijn openbaar en staan vooralsnog gepland op vrijdag 5 en dinsdag 9 juni bij de rechtbank in Lelystad. Het is echter nog de vraag of deze doorgaan in verband met de coronamaatregelen.  

Populair op FunX.nl

  • Jennifer Lopez maakt Jimmy Fallon af in TikTok Challenge

  • Woede in VS na dood George Floyd door onnodig gewelddadige arrestatie

  • De historische SpaceX-vlucht is vanavond met het blote oog te zien in Nederland

  • Zangeres Shirma Rouse is 50 kilo afgevallen

  • Snitchen voor geld, of niet? Zo werkt een anonieme tiplijn

  • Archie zat 36 jaar onterecht vast en blaast nu 'America's Got Talent' omver