Entertainment

Politie doet invallen in panden van Diddy wegens mogelijke seksuele uitbuiting

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Politie doet invallen in panden van Diddy wegens mogelijke seksuele uitbuiting

De Amerikaanse politie heeft afgelopen maandag invallen gedaan in woningen van Diddy in Los Angeles en Miami. Naar verluidt waren de agenten op zoek naar bewijs van seksuele uitbuiting, zo meldt TMZ.

Zoons in boeien geslagen

Het pand in Holmby Hills, een rijke wijk in Los Angeles, is eigendom van Bad Boy Films, een productiehuis van Diddy. Op beelden van de inval is te zien dat er veel politieagenten op de voet waren. Ook vlogen er helikopters boven de wijk. Bij de inval werden ook twee zoons van Diddy in de boeien geslagen, namelijk King en Justin Combs. Het is onbekend of ze meegenomen zijn naar het politiebureau. Een woordvoerder van Homeland Security meldt aan TMZ dat er gelijktijdig met de inval in Los Angeles ook een inval plaatsvond in een pand van Diddy in Miami. Volgens de entertainmentsite werd Diddy daar ondervraagd, maar niet opgepakt. De platenbaas werd later op de dag gesignaleerd op een vliegveld in Miami.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Eerste aanklacht

Diddy werd in november vorig jaar aangeklaagd door Cassie wegens verkrachting, mishandeling en seksuele uitbuiting. De gebeurtenissen zouden in een tijdsbestek van tien jaar hebben plaatsgevonden. Volgens Cassie zou Diddy haar regelmatig hebben geslagen en dwong hij haar tot seks met anderen, terwijl hij dat filmde. Ook zou Diddy haar hebben geforceerd om drugs te nemen en zou hij in 2018 haar huis zijn binnengedrongen waarna hij haar verkrachtte. Een dag na de aanklacht schikte Diddy met Cassie voor een onbekend bedrag.

Nog meer aanklachten

In de maanden na de aanklacht van Cassie volgden nog zeker vier aanklachten van andere vrouwen die door Diddy seksueel zouden zijn misbruikt. Eén van hen zou zelfs minderjarig zijn geweest toen het vermeende misbruik plaatsvond. Vorige maand kwam ook het nieuws naar buiten dat een mannelijke ex-medewerker van Diddy seksueel zou zijn misbruikt door de platenbaas.

Ster advertentie
Ster advertentie