Entertainment

Diddy huurt advocaat in van Jeffrey Epstein-handlanger in verkrachtingszaak

foto: AFP
  1. Newschevron right
  2. Diddy huurt advocaat in van Jeffrey Epstein-handlanger in verkrachtingszaak

Diddy heeft een nieuwe advocaat in handen genomen voor zijn verkrachtingszaak. Het gaat om de raadsvrouw Bobbi Sternheim, die eerder ook Ghislaine Maxwell bijstond, zo blijkt uit gerechtelijke documenten.

Advocaat van Maxwell

In de documenten, die in handen zijn van AllHipHop, komt naar voren dat Sternheim sinds afgelopen donderdag Diddy bijstaat. De entertainmentsite geeft geen verdere details over de inhoud van de documenten.

Sternheim stond Ghislaine Maxwell bij in het strafproces tegen haar. De Britse socialite was een goede vriendin van multimiljardair en zedendelinquent Jeffrey Epstein. Maxwell zit momenteel een celstraf uit van twintig jaar voor het faciliteren van seksueel misbruik.

Aanklacht Cassie

Diddy werd in november vorig jaar aangeklaagd door Cassie wegens verkrachting, mishandeling en sekshandel. De gebeurtenissen zouden in een tijdsbestek van tien jaar hebben plaatsgevonden. Volgens Cassie zou Diddy haar regelmatig hebben geslagen en dwong hij haar tot seks met anderen, terwijl hij dat filmde. Ook zou Diddy haar hebben geforceerd om drugs te nemen en zou hij in 2018 haar huis zijn binnengedrongen waarna hij haar verkrachtte. Een dag na de aanklacht schikte Diddy met Cassie voor een onbekend bedrag.

Nog twee aanklachten

Binnen een week na de aanklacht van Cassie volgden nog twee aanklachten tegen Diddy. De tweede aanklacht werd gedaan door een vrouw genaamd Joi Dickerson-Neal. Zij werd in 1991 door de rapper op date gevraagd. Volgens juridische documenten zou hij haar onder druk hebben gezet om mee te gaan naar zijn afspraken in New York, waarna hij haar drogeerde. Diddy zou haar vervolgens naar zijn verblijfsplek hebben gebracht, waar hij haar seksueel zou hebben misbruikt.

De derde aanklacht werd gedaan door een vrouw die zegt dat zij en haar vriendin door zowel Diddy als zanger Aaron Hall seksueel zijn misbruikt. Het incident vond begin jaren '90 plaats nadat de vrouwen hen op een evenement ontmoette. Na samen een aantal drankjes te hebben gedaan, zouden ze naar Halls appartement zijn gegaan, waar de twee vrouwen werden gedwongen tot seks. Een aantal dagen na het incident zou Diddy de aanklager thuis hebben opgezocht en mishandeld.

Vierde aanklacht

Begin december volgde een vierde aanklacht van een vrouw die claimt te zijn verkracht door Diddy en twee anderen. Uit gerechtelijke documenten blijkt dat de vrouw de voormalige bestuursvoorzitter van Bad Boy Records, Harve Pierre, en een vriend van hem ontmoette in Detroit. Nadat ze in contact werd gebracht met Diddy, zou ze met hen naar New York zijn gevlogen. Kort na haar ontmoeting met Diddy zou ze zijn gedrogeerd, waarna ze werd verkracht door de rapper, Pierre en zijn vriend.

Ster advertentie
Ster advertentie