Entertainment

Diddy reageert op beschuldigingen van verkrachting na vierde aanklacht: "Karaktermoord"

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Diddy reageert op beschuldigingen van verkrachting na vierde aanklacht: "Karaktermoord"

Diddy verkeert momenteel in zwaar weer na een reeks beschuldigingen van seksueel misbruik. Nadat de rapper onlangs voor de vierde keer werd aangeklaagd, besloot hij de radiostilte te verbreken en zichzelf te verdedigen middels een statement.

Vierde aanklacht

Diddy werd afgelopen woensdag voor de vierde keer aangeklaagd wegens groepsverkrachting. Uit gerechtelijke documenten blijkt dat de vrouw Harve Pierre, de voormalige bestuursvoorzitter van Bad Boy Records, en een vriend van hem ontmoette in Detroit. Nadat ze in contact werd gebracht met Diddy, zou ze samen met de twee mannen naar New York zijn gevlogen. Tijdens haar ontmoeting met Diddy zou ze zijn gedrogeerd, waarna ze werd verkracht door de rapper, Pierre en zijn vriend.

"Genoeg is genoeg"

Na deze aanklacht vond Diddy het hoog tijd om te reageren op alle aantijgingen jegens hem. "Genoeg is genoeg", begint hij zijn statement, dat hij op Instagram heeft gepost. "De afgelopen weken heb ik in stilte toegekeken hoe mensen karaktermoord probeerden te plegen en mijn reputatie en nalatenschap probeerden te vernietigen." Volgens de rapper hopen de vermeende slachtoffers snel geld te verdienen door hem aan te klagen. "Laat ik duidelijk zijn: ik heb niets van deze vreselijke dingen gedaan die beweerd worden. Ik zal vechten voor mijn naam, mijn familie en voor de waarheid."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Aanklacht van Cassie

Diddy werd vorige maand aangeklaagd door Cassie wegens verkrachting, mishandeling en sekshandel. De gebeurtenissen zouden in een tijdsbestek van tien jaar hebben plaatsgevonden. Volgens Cassie zou Diddy haar regelmatig hebben geslagen en dwong hij haar tot seks met anderen, terwijl hij dat filmde. Ook zou Diddy haar hebben geforceerd om drugs te nemen en zou hij in 2018 haar huis zijn binnengedrongen waarna hij haar verkrachtte. Een dag na de aanklacht schikte Diddy met Cassie voor een onbekend bedrag.

Nog meer aanklachten

Binnen een week na de aanklacht van Cassie volgden nog twee aanklachten tegen Diddy. De tweede aanklacht werd gedaan door een vrouw genaamd Joi Dickerson-Neal. Zij werd in 1991 door de rapper op date gevraagd. Volgens juridische documenten zou hij haar onder druk hebben gezet om mee te gaan naar zijn afspraken in New York, waarna hij haar had gedrogeerd. Diddy zou haar vervolgens naar zijn verblijfsplek hebben gebracht, waar hij haar seksueel zou hebben misbruikt.

De derde aanklacht werd gedaan door een vrouw die zegt dat zij en haar vriendin door zowel Diddy als zanger Aaron Hall seksueel zijn misbruikt. Het incident vond begin jaren '90 plaats nadat de vrouwen hen op een evenement ontmoette. Na samen een aantal drankjes te hebben gedaan, zouden ze naar Halls appartement zijn gegaan, waar de twee vrouwen werden gedwongen tot seks. Een aantal dagen na het incident zou Diddy de aanklager thuis hebben opgezocht en mishandeld.

Ster advertentie
Ster advertentie