Entertainment

Diddy voor tweede keer deze week aangeklaagd wegens seksueel misbruik

foto: AFP
  1. Newschevron right
  2. Diddy voor tweede keer deze week aangeklaagd wegens seksueel misbruik

Even leek het erop dat er geen aanklachten meer zouden komen tegen Diddy. Echter, niets is minder waar, want de platenbaas is gisteren wederom aangeklaagd wegens seksueel misbruik.

Gedrogeerd en gedwongen

Een vrouw, genaamd April Lambros, zegt in de aanklacht dat ze Diddy in 1994 had ontmoet. De rapper zou in het begin erg liefdevol zijn geweest en haar veel cadeaus en bloemen hebben gebracht. Zijn gedrag zou echter snel veranderd zijn. Zo beweert Lambros dat hij boos, bedreigend en dwingend was in de omgang met haar. Rond het einde van de jaren negentig en het begin van de jaren '00 zou hij haar meermaals hebben gedrogeerd en gedwongen hebben tot seksuele handelingen.

Tweede keer deze week

Het is de tweede keer deze week dat Diddy voor de rechter wordt gesleept wegens seksueel misbruik. Eerder klaagde een vrouw, Crystal McKinney, hem ook al aan. Ook in haar geval werd ze gedrogeerd en vervolgens gedwongen tot seksuele handelingen. Inmiddels is Diddy zeven keer aangeklaagd wegens seksueel wangedrag.

Gelekte beelden

De aanklachten volgen kort na de uitgelekte beelden waarop te zien is dat Diddy Cassie mishandelt. Op de camerabeelden, die dateren uit 2016 en werden vastgelegd in een hotel in L.A., is te zien dat de platenbaas op Cassie afrent en haar tegen de grond werkt. Terwijl ze op de grond ligt, schopt hij haar tot twee keer toe en sleurt hij haar mee over de gang. Volgens Cassies advocaat bevestigen de beelden dat Diddys gedrag "roofzuchtig is". "Woorden schieten tekort om de moed en vastberadenheid uit te drukken die mevrouw Ventura heeft getoond door dit aan het licht te brengen", aldus Cassies advocaat.

Ster advertentie
Ster advertentie