Entertainment

Ali B is volgens zijn advocaat klaar om zijn verhaal te delen

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Ali B is volgens zijn advocaat klaar om zijn verhaal te delen

De rechtszaak tegen Ali B wegens zedenmisdrijven gaat op 12 juni van start en zal twee volle dagen in beslag nemen. Hij heeft zich sinds de aanklachten tegen hem niet uitgelaten over de zaak, maar mogelijk komt daar snel verandering in. Dat meldt Ali's advocaat, Bart Swier, aan Shownieuws.

"Trots"

Het heeft tweeënhalf jaar geduurd voordat het onderzoek van het OM naar de zedenmisdrijven van Ali B had afgerond. Swier liet aan Shownieuws weten dat hij "trots is" op het feit dat de rapper zo lang uit de media wist te blijven. "Ik ben ontzettend trots op mijn cliënt dat hij in de tweeënhalf jaar dat deze zaak speelt uit de media is gebleven vanuit het idee: we gaan dit in de rechtszaal uitvechten en nergens anders."

Volgens de raadsman zal Ali B niet weglopen van de pers zodra hij de rechtszaal verlaat. "Zodra hij zijn verhaal heeft gedaan, zal hij ongetwijfeld vragen van de pers beantwoorden. Ik ga zeker niet tegen mijn cliënt zeggen dat hij zijn zonnebril op moet doen en dat hij voor de pers moet wegrennen. Dat lijkt me eigenlijk onverstandig. Sta even stil en beantwoord die vragen maar."

Slopend

Verder meldt de advocaat dat het slopend is geweest voor Ali B om zo lang te moeten wachten tot de zaak eindelijk wordt behandeld. "Deze zaak had in een jaar afgerond kunnen en moeten zijn. Het heeft uiteindelijk tweeënhalf jaar geduurd, wat desastreus is. Je leven staat namelijk stil en je zit iedere dag te bedenken wat die beschuldigingen met je doen en hoe graag je je zou willen verweren." Swier verwacht dat de rechter binnen twee week uitspraak zal doen in de rechtszaak.

Zedenmisdrijven met drie vrouwen

In maart 2023 maakte het OM bekend dat Ali B wordt vervolgd voor zedenmisdrijven met drie verschillende vrouwen. De 42-jarige rapper wordt ervan verdacht de misdrijven te hebben gepleegd in 2014 en 2018 in Heiloo, Amsterdam en in het buitenland. Van deze feiten is volgens het OM één gerelateerd aan The Voice of Holland. Tegen Ali B werd ook door een vierde vrouw, een voormalige TVOH-deelneemster, aangifte gedaan, maar die zal worden geseponeerd. "Deze aangifte is ook gerelateerd aan TVOH, maar uit de onderzoeksbevindingen is niet gebleken dat er sprake is van een strafbaar feit", aldus het OM.

Ster advertentie
Ster advertentie