Entertainment

Scheiding Kim en Kanye afgerond: gezamenlijke voogdij en twee ton alimentatie

foto: AFP
  1. Newschevron right
  2. Scheiding Kim en Kanye afgerond: gezamenlijke voogdij en twee ton alimentatie

Na bijna twee jaar is de scheiding tussen Kanye West en Kim Kardashian eindelijk afgerond. De twee zijn tot een akkoord gekomen over een regeling, waarin onder andere staat dat ze de gezamenlijke voogdij over hun vier kinderen krijgen. Die zullen dus evenveel tijd doorbrengen bij beide ouders. Dat meldt E! News, dat de scheidingspapieren in handen heeft.

Twee ton alimentatie

In de regeling staat ook dat Kanye zijn ex Kim maandelijks 200.000 dollar aan kinderalimentatie moet betalen. Daarnaast is hij verantwoordelijk voor de helft van de kosten voor de studie en medische zorg van de kinderen. Kim en Kanye hebben beide aangegeven dat ze geen partneralimentatie hoeven.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Scheiding

Kim en Kanye begonnen met daten in 2012 en trouwden in 2014. Samen hadden ze toen al dochtertje North. In de jaren erna kwamen daar zoon Saint, dochter Chicago en zoon Psalm bij. Die laatste twee kinderen werden geboren via een draagmoeder.

In 2021 vroeg Kim de scheiding aan en later regelde ze ook dat ze wettelijk single werd verklaard. De scheiding liep alles behalve soepel. Zo versleet Kanye meerdere scheidingsadvocaten en haalden de twee regelmatig naar elkaar uit in de media. Vooral Kanye kon het niet laten om meerdere keren priv├ęzaken online te delen en Kims ex Pete Davidson belachelijk te maken.

'Voor altijd familie'

Toch lijkt het nu goed te zijn gekomen. Zowel Kim als Kanye gaven in verschillende interviews aan altijd van elkaar te blijven houden. "Kanye en ik zullen altijd familie blijven. Ik wil dat m'n kinderen blij en gezond zijn en goed over hun vader denken en dat doen ze", aldus Kim. In september bood Kanye zijn excuses nog aan haar aan. "Ze is de moeder van mijn kinderen en ik bied mijn excuses aan voor de stress die ik haar heb bezorgd", zei hij in Good Morning America.

Ster advertentie
Ster advertentie