Entertainment

Will Smith en Jada stiekem al 7 jaar uit elkaar: "Will werd mijn medicijn"

foto: AFP - Michael Tran
  1. Newschevron right
  2. Will Smith en Jada stiekem al 7 jaar uit elkaar: "Will werd mijn medicijn"

Jada Pinkett Smith vertelt in een exclusief interview met People dat zij en Will Smith nog altijd getrouwd, maar eigenlijk al zeven jaar uit elkaar zijn. Verder heeft ze het over haar mentale gezondheid en spreekt ze zich voor het eerst uit over de befaamde klap die haar man uitdeelde tijdens de Oscars vorig jaar.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Depressie en medicatie

Jada Pinkett Smith trouwde in 1997 met Will Smith, toen ze zwanger was van haar eerste kind Jaden. In de tijd dat ze hem leerde kennen werd ze behandeld voor depressie en zelfmoord verheerlijking met medicatie. "Toen ik Will ontmoette, heb ik mijn mentale gezondheid compleet links laten liggen. Ik was zo high van mijn verliefdheid en onze dynamiek. Ik dacht echt dat ik was genezen. Hij werd mijn medicijn", zegt ze. Jada stopte met het nemen van haar medicatie.

Rond haar 40e raakte ze weer ernstig depressief en suïcidaal. Ze vertelt dat haar zoon Jaden haar leven redde. "Ik heb geleerd hoe ik met elk van mijn kinderen moet levelen en hun superkrachten kan begrijpen. Toen Jaden naar me toe kwam en zei: 'Mam, dit moet je horen. De vader van een vriend van me heeft iets gedaan. Je moet even hier komen en dit horen. Het opende een hele nieuwe wereld van genezing en heling voor mij, waar ik zo dankbaar voor ben." De vader van Jaden's vriend had Aayahuasca gebruikt, een hallucinogene drugssoort die veel mensen schijnt te helpen met het verwerken van trauma's. "Ayahuasca hielp me en gaf me een nieuw intieme relatie met mezelf die ik daarvoor nooit had. De gedachte aan zelfmoord gingen allemaal weg."

Hulp bij depressie

Heb jij last van een depressie of andere psychische problemen? Het is heel belangrijk om hierover te praten. Neem contact op met Mind Korrelatie. Zij zijn maandag tot en met vrijdag tussen 09.00 en 21.00 bereikbaar via 0900-1450. Je kunt ook chatten, mailen of WhatsAppen voor advies en hulp via mindkorrelatie.nl.

Zelfmoordpreventie

Denk je aan zelfbeschadiging, zelfmoord of maak je je zorgen om iemand anders? Praten over zelfmoordgedachten kan anoniem: chat via 113.nl, bel 113 of via het gratis nummer 0800-0113.

Stiekem uit elkaar

Will en Jada hadden elkaar al een paar keer voorbij zien komen, maar toen Will van zijn eerste vrouw was gescheiden, belde hij Jada op en vroeg: "Met wie ben je aan het daten?" Toen Jada hierop antwoordde dat ze single was zei Will: "Nu niet meer. Nu ben je met mij." Ze voegt lachend toe dat ze niet kan geloven dat ze daar destijds voor viel.

Zesentwintig jaar huwelijk en drie kinderen (Trey uit Will's eerste huwelijk noemt ze haar bonuskind) verder, zegt Jada dat ze nog steeds zielsveel van elkaar houden en op zoek zijn naar hoe ze die liefde vorm gaan geven in de toekomst. Op het moment van de befaamde Oscars-klap in 2022 zijn Will en Jada al zes jaar niet meer samen, vertelt Jada.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

De Oscars-klap

Over de Oscars-klap zegt ze: "Ik dacht dat het nep was." Net als veel anderen die het zagen gebeuren op live televisie, kon ze haar eigen ogen niet geloven. "Ik dacht: 'Het bestaat niet dat Will hem echt sloeg.' Pas toen hij begon terug te lopen naar zijn stoel realiseerde ik me dat het niet gespeeld was." De eerste woorden die ze tegen hem zei toen ze alleen waren na de show waren: "Ben je okay?" De actrice zegt dat ze altijd naast Will zal blijven staan, maar hem ook de kans geeft zelf uit te zoeken hoe hij hierna verder moet.

Ster advertentie
Ster advertentie