Entertainment

Tinder Swindler: "Lil Kleine houdt heel veel van me"

foto: Netflix / ANPfoto: Netflix / ANP
  1. Newschevron right
  2. Tinder Swindler: "Lil Kleine houdt heel veel van me"

Simon Leviev, ook wel bekend als Shimon Hayut en de Tinder Swindler, trekt zich niet veel aan van de negatieve aandacht naar aanleiding van de Netflix-docu The Tinder Swindler. Shimon is namelijk actiever dan ooit op social media en vertelde onlangs live op Instagram goed bevriend te zijn met Lil Kleine.

'Simon met de Ferrari'

Tijdens de livestream zei een volger, die beweerde een artiest te zijn, dat Shimon het moet laten weten als hij weer eens in Amsterdam is. Daarop antwoordde Shimon dat hij Lil Kleine heel goed kent en in het verleden Amsterdamse clubs en restaurants heeft bezocht met de rapper.

"Lil Kleine houdt heel veel van me. We hebben het heel leuk gehad en zijn samen naar Ibiza gegaan. Ook Martin Garrix was erbij", beweert Shimon. "Als je een artiest bent, ken je Lil Kleine vast wel. Vertel hem over 'Simon met de Ferrari', dan weet hij het wel. We gingen vaak naar Izakaya en Mad Fox."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Arrestatiebevel Spanje

De kans dat Shimon binnenkort weer eens naar Ibiza vliegt, is heel erg klein. De Spaanse rechtbank heeft namelijk een arrestatiebevel tegen hem uitgevaardigd. Shimon zou in 2019 een ongeldig identiteitsbewijs hebben laten zien aan de politie. De zaak zou worden geseponeerd, maar werd deze maand weer opgepakt, schrijft The Times.

'The Tinder Swindler'

Shimon is bekend van de Netflix-documentaire The Tinder Swindler. Daarin is te zien hoe Shimon zich voordoet als 'Simon Leviev', de zoon van een steenrijke diamantenmagnaat. Via Tinder wist hij meerdere vrouwen op te lichten voor miljoenen dollars. Eerder dit jaar ontkende Simon in een interview dat hij een oplichter is en beweerde hij 'een legitieme zakenman' te zijn. "Voel ik mij slecht over iets dat ik niet heb gedaan? Nee. Ik voel mij slecht over wat mijzelf is overkomen. Ik wil mijn naam zuiveren. Ik wil tegen de wereld zeggen: dit is niet waar."

Ster advertentie
Ster advertentie