Entertainment

Shakira vermijdt acht jaar cel en miljoenenboete in belastingfraudezaak

foto: AFP
  1. Newschevron right
  2. Shakira vermijdt acht jaar cel en miljoenenboete in belastingfraudezaak

Shakira's juridische team is tot een overeenkomst gekomen met de Spaanse belastingdienst en justitie in haar belastingontduikingzaak. Hiermee wordt de zitting, waar honderden mensen aanwezig zouden zijn, voorkomen en hoeft de zangeres niet acht jaar de cel in te gaan.

Miljoenenboete en acht jaar cel

De Spaanse rechtbank heeft bekendgemaakt dat ze tot een overeenkomst zijn gekomen met Shakira's team. Hierdoor vermijdt de zangeres een celstraf van acht jaar en een boete van 23,8 miljoen euro. Volgens het Spaanse OM zou de zangeres namelijk tussen 2012 en 2014 zo'n 14,5 miljoen euro aan belasting hebben ontdoken.

Shakira zegt niets fout te hebben gedaan en wees eerder een deal van het Spaanse OM af.

Rechtszaak

Shakira zou vandaag moeten voorkomen in de Spaanse rechtbank, maar door haar nieuwe deal hoeft dit niet meer. Dit betekent dat de dertien geplande zittingsdagen met 117 getuigen en acht deskundigen niet meer doorgaan. Daarnaast hadden meer dan tweehonderd journalisten zich aangemeld om bij de zitting aanwezig te zijn. Wel zal ze een geldboete van 7,3 miljoen euro, de helft van haar belastingschuld, moeten betalen. Volgens haar team zou ze dit bedrag al hebben betaald inclusief drie miljoen euro aan rente.

De zaak van de zangeres behoort tot één van de grootste belastingfraudezaken in Spanje.

Ster advertentie
Ster advertentie