Entertainment

50 Cent krijgt geen straf na ernstig verwonden fan met microfoon

foto: TMZ
  1. Newschevron right
  2. 50 Cent krijgt geen straf na ernstig verwonden fan met microfoon

50 Cent wordt niet vervolgd voor het gooien van een microfoon in het gezicht van een fan. De rapper bracht in augustus een bezoeker van zijn show ernstig letsel toe nadat hij zijn zelfbeheersing verloor. Beelden van het incident gingen viraal op social media en veel mensen vonden dat 50 Cent een zware straf verdiende. Maar volgens een rapport dat in handen is van ET Online heeft het Openbaar Ministerie bekendgemaakt dat de Hate It Or Love It-rapper voorlopig geen straf krijgt opgelegd.

Geen straf

De zaak werd afgelopen vrijdag behandeld in Los Angeles. "50 Cent, echte naam Curtis Jackson, wordt vrijgesproken van alle strafrechtelijke aanklachten in verband met het gooien van een microfoon", liet de rechter tijdens de hoorzitting weten. Hoewel 50 Cent voorlopig goed wegkomt met zijn actie moet hij ervoor zorgen dat hij de komende maanden niet in een soortgelijke situatie terechtkomt. "De zaak blijft open voor de duur van één jaar vanaf de datum van het incident."

Mochten er binnen de aangegeven termijn nieuwe feiten aan het licht komen, kan het zijn dat 50 Cent alsnog wordt veroordeeld. "De zaak kan opnieuw worden geëvalueerd op mogelijke strafrechtelijke vervolging, als er meer incidenten tussen de partijen plaatsvinden of aanvullende rapporten tegen de heer Jackson worden ingediend. Mocht de heer Jackson de komende tijd geen aanrakingen hebben met justitie, zal deze zaak na één jaar worden gesloten." Kortom: 50 Cent zal geen strafrechtelijke procedure ondergaan en zelfs volledig vrijgesproken worden als hij een jaar lang uit de problemen blijft.

50 Cent gooit microfoon weg

Het spraakmakende incident vond in augustus plaats tijdens een show van zijn tour The Final Lap. Op beelden is te zien dat 50 Cent tot tweemaal toe gefrustreerd raakt over de microfoon die hij wil gebruiken. Hoewel hij de eerste keer zijn mic nog vrij 'rustig' het publiek in werpt, is hij er de tweede keer helemaal klaar mee. In de video zie je namelijk dat 50 Cent zijn zelfbeheersing volledig verliest en hij het voorwerp met al zijn kracht weggooit.

De microfoon belandde vol in het gezicht van een fan die in het publiek stond. Volgens TMZ begon ze keihard te bloeden en werd ze meteen naar het ziekenhuis gebracht. Niet veel later doken er via social media foto's op van het slachtoffer en die bewezen dat ze ernstige verwondingen overhield aan het incident. Zo zijn er duidelijke schrammen en diepe wonden te zien op haar gezicht en voorhoofd. Bronnen vanuit het kamp van 50 Cent meldden aan TMZ dat hij het niet op de vrouw gemunt had. Desondanks verklaarde het slachtoffer dat de rapper haar recht in de ogen aankeek toen hij de microfoon naar haar toe gooide.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie