Entertainment

Ye weigert op te treden op Coachella als Billie Eilish geen excuses aanbiedt

foto: Shutterstock
  1. Newschevron right
  2. Ye weigert op te treden op Coachella als Billie Eilish geen excuses aanbiedt

Zangeres Billie Eilish hielp onlangs een fan die moeite had met ademhalen tijdens haar optreden. Ze zou daarbij een verwijzing hebben gemaakt naar het handelen van Travis Scott tijdens Astroworld Festival, waar tien mensen om het leven kwamen. Kanye West eist in een post op Instagram excuses van de zangeres aan Travis of weigert anders op te treden op Coachella, waar Billie een van de headliners is.

Verwijzing

''Ik wacht ten minste tot mensen in orde zijn voordat ik verderga met mijn show'', zou Billie Eilish tijdens haar optreden gezegd hebben. In november verweten mensen Travis Scott dat hij niet verantwoord handelde tijdens zijn performance, terwijl het volgens velen overduidelijk was dat er mensen in het publiek in ademnood waren. Mensen speculeerden daardoor over een sneer van de zangeres richting Travis.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Excuses

De opmerking van Billie schoot ook bij Ye in het verkeerde keelgat, die via social media eiste dat ze zich zou verontschuldigen. ''Kom op Billie, we houden van je. Bied je excuses aan. Aan Travis en aan de families van de mensen die hun leven hebben verloren. Niemand wilde dat dit zou gebeuren'', schreef Ye. ''Travis had geen idee wat er gebeurde toen hij op het podium stond. Wat daar is gebeurd, doet hem juist heel erg veel pijn.''

''Travis zal hoe dan ook met mij op Coachella zijn, maar nu moet Billie eerst haar excuses aanbieden voordat ik daar ga optreden'', eindigt Ye zijn verzoek. Coachella cancelde Travis na de gebeurtenissen rondom Astroworld, maar Kanye is dus van plan om hem met zich mee te nemen, mits Billie haar excuses aanbiedt voor haar uitspraken.

Fan helpen

Nog geen twee uur later reageerde Billie op het verzoek van Ye. Aan haar reactie is te merken dat ze niet goed begrijpt waar de commotie door is ontstaan. ''Ik heb letterlijks niks gezegd over Travis. Ik hielp gewoon een fan'', zegt ze. Billie ontkent daarmee te hebben verwezen naar het Astroworld-drama.

De Instagrampost is inmiddels weer verwijderd door Ye, maar of hij genoegen neemt met haar uitleg en gewoon op Coachella zal verschijnen, zal nog moeten blijken.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie