Films, Series & TV

Netflix vertelt personeel dat ze geen mensen zullen censureren

foto: Shutterstock
  1. Newschevron right
  2. Netflix vertelt personeel dat ze geen mensen zullen censureren

Netflix heeft in een interne memo personeelsleden vertelt dat ze geen "specifieke artiesten of stemmen" zullen censureren. Ook zou er in de memo, in handen van Variety, staan dat het bedrijf "misschien niet de beste plek" is voor werknemers die moeite hebben om te werken aan inhoud die ze beledigend vinden.

Dave Chappelle

De memo wordt gezien als een reactie op de massale staking van Netflix-werknemers eind vorig jaar, toen tientallen werknemers protesteerden tegen het feit dat Netflix komiek Dave Chappelle een platform had gegeven. Zijn laatste special zou te beledigend zijn geweest en had daarom van het platform verwijderd moeten worden. Netflix bleef echter achter Chappelle staan en zet dat standpunt nu kracht bij middels een interne memo.

De memo

"Het vermaken van de wereld is een geweldige kans en ook een uitdaging omdat kijkers zeer verschillende smaken en standpunten hebben", klinkt het onder andere in de memo. "Niet iedereen zal alles op onze dienst leuk vinden - of het ermee eens zijn. Als medewerkers ondersteunen we het principe dat Netflix een diversiteit aan verhalen biedt, zelfs als we sommige titels in strijd vinden met onze eigen persoonlijke waarden."

"Afhankelijk van je functie moet je misschien meewerken aan titels die je als schadelijk ervaart. Als je het moeilijk zou vinden om onze inhoudelijke breedte te ondersteunen, is Netflix misschien niet de beste plek voor jou."

Ster advertentie
Ster advertentie