Films, Series & TV

Famke Louise rijdt met Ryanne van Dorst over de gevaarlijkste wegen van Rwanda

foto: NPO3
  1. Newschevron right
  2. Famke Louise rijdt met Ryanne van Dorst over de gevaarlijkste wegen van Rwanda

In de nieuwste aflevering van De Gevaarlijkste Wegen van de Wereld is te zien hoe Famke Louise samen met zangeres en presentatrice Ryanne van Dorst een roadtrip door Rwanda maakt. Terwijl ze over smalle zandweggetjes en groene heuvels rijden, leren de twee niet alleen het land en de bevolking, maar ook elkaar wat beter kennen.

Ronnie

Als het duo net vertrokken is, vraagt Ryanne naar Famke's populariteit. "Je hebt bijna een miljoen volgers, dat is echt veel!", merkt ze op. Famke vertelt vervolgens dat het door haar bekendheid vaak lastig verloopt in de liefde. "Je weet nooit wat mensen van je willen." Ze geeft aan daarom bijna niemand te vertrouwen en heel moeilijk verliefd te worden. Op Ronnie was ze dat wel, geeft ze toe nadat Ryanne daar naar vraagt. "Ik vind het moeilijk om nu met iemand anders te zijn. Misschien dat ik er nog niet helemaal overheen ben." Contact is er niet meer. "Ik heb het allemaal afgekapt. Gewoon uit zelfbescherming."

Gebeurtenissen uit het verleden

Famke vertelt ook over het overlijden van haar vader. Hij viel drie jaar geleden - precies toen Famke bekend begon te worden - uit het raam. Door dit en andere gebeurtenissen uit haar verleden, geeft Famke toe een muur om zich heen te hebben gebouwd. "Je kan me niet zo snel raken." Welke andere dingen dat dan precies zijn, wil ze liever niet vertellen. "Dat gaat echt niemand wat aan."

Tatoeage
Hoewel Famke en Ryanne twee uiteenlopende persoonlijkheden zijn, hebben ze naast muziek nog een ander ding gemeen: een tatoeage van het vrouwenteken. "Ik wil nooit afhankelijk zijn van een man", legt Famke uit. Voor Ryanne heeft het een andere betekenis. Ze heeft in het verleden vaak gemerkt dat je als vrouw op het gebied van uiterlijk aan bepaalde eisen moet voldoen om iets te bereiken. Daar weigerde ze aan mee te doen. "Ik kan op m'n eigen manier wel vrouw zijn. [...] Alles wat je op televisie ziet, zijn allemaal poppetjes. Je moest eens weten hoeveel gezeik ik krijg over het feit dat ik m'n okselhaar laat staan!"

De Gevaarlijkste Wegen

Eerder in dit seizoen van De Gevaarlijkste Wegen van de Wereld was al te zien hoe onder anderen Steven Brunswijk en Edson Da Graça achter het stuur kropen. In de volgende afleveringen zullen ook Gaby Blaaser en Renate Gerschtanowitz een paar van die gevaarlijke wegen trotseren.

Ster advertentie
Ster advertentie