Films, Series & TV

Realityshow 'Squid Game: The Challenge' vanaf november te zien op Netflix

foto: YouTube: Netflix
  1. Newschevron right
  2. Realityshow 'Squid Game: The Challenge' vanaf november te zien op Netflix

De veelbesproken realityshow Squid Game: The Challenge is vanaf eind dit jaar zien op Netflix. De streamingdienst heeft bekendgemaakt dat de veelbesproken serie, die is gebaseerd op het duistere verhaal van Squid Game, uitkomt in november.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Squid Game: The Challenge

In Squid Game: The Challenge strijden 456 spelers om de hoofdprijs van 4,56 miljoen dollar, het hoogste geldbedrag dat ooit in een reality-serie is uitgereikt. De spelers krijgen in de tiendelige serie te maken met intense games die zijn geïnspireerd door de originele show, maar ook gloednieuwe uitdagingen. Uiteraard is het meest lugubere element van Squid Game, namelijk dat verliezers worden vermoord, achterwege gelaten voor de realityshow.

Klachten

Begin dit jaar klaagden tientallen deelnemers van de realityshow over 'onmenselijke omstandigheden' tijdens de opnames. De klachten zouden vooral gaan over het eerste spel uit de serie, genaamd 'red light, green light', waarbij deelnemers naar eigen zeggen uren in de vrieskou hebben moeten staan. "We werden acht uur lang gemarteld. We waren gewoon voer. Je zou dieren niet zo behandelen", vertelde een deelnemer in gesprek met The Sun. Zo zou één van de deelnemers in elkaar zijn gezakt tijdens het spel. "Haar hoofd sloeg tegen de vloer en het galmde door de studio voordat ze een soort beroerte kreeg."

Netflix heeft in een reactie ontkend dat er deelnemers serieus gewond zijn geraakt tijdens de spellen. Volgens de streamingdienst zijn er slechts drie deelnemers geweest die kort medische hulp nodig hadden.

Ster advertentie
Ster advertentie