Films, Series & TV

Ishmael start bijzondere business in Marokkaans-Belgische Netflix-serie 'Grond'

foto: Netflix
  1. Newschevron right
  2. Ishmael start bijzondere business in Marokkaans-Belgische Netflix-serie 'Grond'

In de Marokkaans-Belgische serie Grond start Ishmael (Yassine Ouaich) een bijzondere, maar riskante business. Hij besluit grond uit Marokko naar België te halen, zodat overleden moslims daarin thuis, in de buurt van hun familie, begraven kunnen worden. "Als je moslims niet kunt begraven in de heilige grond in Marokko, dan halen we die grond toch gewoon hiernaartoe?"

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Nieuwe business?

In de serie die binnenkort op Netflix verschijnt, is te zien hoe Ishmael, ook wel Smile genoemd, het repatriëringsbedrijf van zijn vader vernieuwt. Het bedrijf helpt al jarenlang nabestaanden van overleden moslims in België met het volgens de traditie begraven van hun geliefden in het land van herkomst. Ishmael denkt dat dat makkelijker en goedkoper kan door simpelweg Marokkaanse aarde naar België te halen. Hoewel hij hiermee wil bewijzen heus iets van zijn leven te kunnen maken, haalt hij zich met de nieuwe business ook een hoop ellende op de hals.

Veelbelovend

Grond komt van de handen van regisseursduo Adil El Arbi en Bilall Fallah, dat eerder ook de Amerikaanse bioscoophit Bad Boys For Life maakte. De serie werd in België al eerder uitgezonden en is daar genomineerd voor tien Ensors, de belangrijkste film- en televisieprijzen van Vlaanderen.

"Zouzou, Wannes en Dries (de schrijvers, red.) hebben een origineel en bitterzoet verhaal geschreven dat laat zien wat het betekent om in België te leven en te sterven terwijl je onderdeel bent van de Marokkaanse diaspora", aldus El Arbi.

Grond staat vanaf 17 maart op Netflix.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie