Films, Series & TV

De nieuwe Fresh Prince straalt in trailer van reboot-serie 'Bel-Air'

foto: YouTube: Peacock
  1. Newschevron right
  2. De nieuwe Fresh Prince straalt in trailer van reboot-serie 'Bel-Air'

The Fresh Prince of Bel-Air keert volgende maand terug in een compleet nieuw jasje! Er is namelijk een dramaserie gemaakt van de populaire sitcom uit de jaren 90 met acteur Jabari Banks als nieuwe Will Smith. In de gloednieuwe trailer is te zien hoe hij samen met een compleet nieuwe cast het verhaal van The Fresh Prince vertelt, maar dan in het Amerika van nu.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Zelfgemaakte trailer

Het idee voor de reboot is gebaseerd op een zelfgemaakte trailer die regisseur Morgan Cooper in 2019 online zette. Daarin liet hij zien hoe de populaire comedyserie eruit zou zien als het een dramaserie was. De trailer ging viral en Will Smith, die zelf erg enthousiast werd van het idee, ging samen met Cooper aan de slag als producent.

Serieuzer

Bel-Air heeft een serieuzere toon dan de originele versie en laat het zware verleden van Will naar voren komen. Verder is de basis van het verhaal hetzelfde: Will reist van de straten van West-Philadelphia naar zijn familie in het rijke Bel-Air voor een tweede kans. Daar krijgt hij te maken met allerlei conflicten, verwachtingen en vooroordelen.

Meer lagen

"Met deze dramatische heruitvinding wilden we een show creëren die op zichzelf staat en tegelijkertijd de spirit en innovatie van de originele serie eer aandoet", vertelde Cooper eerder in verschillende Amerikaanse media over de reboot. "Omdat 'Bel-Air' een drama is, konden we de personages en thema's echt ontleden op een manier die 30 jaar geleden gewoon niet mogelijk was in het sitcom-formaat van een half uur."

Bel-Air komt op 13 februari uit op Peacock, de streamingservice van NBCUniversal. Wanneer en waar de serie in Nederland te bekijken zal zijn, is nog niet bekend.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie