FunX

Melinda en dochter Dounia zorgen voor bamboe huizen in rampgebieden: "Ze zijn zo sterk als staal"

foto: FunX
  1. Newschevron right
  2. Melinda en dochter Dounia zorgen voor bamboe huizen in rampgebieden: "Ze zijn zo sterk als staal"

Er zijn natuurlijk al veel inzamelingsacties gestart voor Marokko en Libië, maar Melinda en haar dochter Dounia dragen hun steentje op een wel heel bijzondere manier bij. In de studio vertellen ze aan Nordin en Wef over de actie die zij met stichting Feis hebben opgezet "We bouwen huizen van bamboe die net zo sterk zijn als staal."

Stichting Feis

Wie rapper Feis kende, weet dat hij vaak stilstond bij de minderbedeelden in de wereld en middels het werk dat Feis Forever verricht, wordt de boodschap en nalatenschap van de rapper in leven gehouden. Stichting Feis wil elk jaar een actie opzetten om geld binnen te halen voor een goed doel uit naam van de overleden rapper.

Melinda en Dounia hebben verschillende inzamelingsacties opgezet vanuit Stichting Feis voor de slachtoffers in zowel Marokko als Libië. "We begonnen met het inzamelen van de broodnodige spullen zoals slaapspullen en medicijnen, maar we zagen dat veel mensen dit idee al hadden. Dus wij wilden kijken of we iets anders konden doen waar de mensen echt iets aan zouden hebben", zegt Melinda. Ze kregen te horen dat de weersomstandigheden nog steeds niet helemaal top waren. "Er werden wel slaapzakken en tenten naartoe gestuurd, maar we wilden iets doen wat comfortabel zou zijn voor een langere tijd. Dus toen zijn we op het idee van bamboe huizen gekomen", gaat ze verder.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Bamboe huizen

De huizen zijn erg sterk en kun je vergelijken met staal. "Ze worden dan met zeilen bedekt, waardoor ze ook waterbestendig zijn", aldus Melinda. "We zijn nu bezig om de huisjes leefbaar te maken door sanitaire voorzieningen toe te voegen, waaronder een toilet en een doucheruimte." Daarnaast vertelt ze dat ze de gezinnen ook graag hun privacy wil geven. "Zo kunnen mensen met hun eigen gezin in een huisje zitten en hoeven ze geen tent te delen met vreemden", aldus Melinda.

Samenwerking met TopNotch

Naast het feit dat ze bamboehuizen opzetten in de rampgebieden hebben moeder en dochter ook een exclusieve samenwerking voor elkaar gebokst met TopNotch en met de kunstenaar Qasim Arif, beter bekend als illmco. "We gaan exclusieve T-shirts maken om de inzameling voor Libië en Marokko te ondersteunen. Zo hopen we dat er meer duurzame huisjes zullen komen. We gaan knallen met zijn allen", zegt Dounia.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

SOS Marokko en Libië

Op woensdag 20 september komt FunX in actie voor de slachtoffers van de aardbeving in Marokko en de storm in Libië met de actiedag SOS Marokko en Libië. Om aandacht te vragen voor de situatie in deze landen staat FunX die dag tussen 06.00 en 23.00 uur volledig in het teken van het ophalen van geld voor verschillende goede doelen. Zowel on air als online biedt FunX de ruimte aan persoonlijke verhalen van luisteraars en artiesten en spreken FunX-dj's met lokale hulpverleners over wat slachtoffers in de rampgebieden nodig hebben om te kunnen overleven in de erbarmelijke omstandigheden.

Daarnaast is er tussen 20.00 en 21.00 uur een livestream op TikTok waar Ouassima in gesprek gaat met luisteraars en artiesten over de rampen in Marokko en Libië.

Wil jij doneren? Lees dan hier hoe je kunt helpen.

Ster advertentie
Ster advertentie