FunX

Dennis werd besneden zonder verdoving: "De dokter zei dat ik me geen zorgen moest maken"

foto: Ter illustratie: Unsplash
  1. Newschevron right
  2. Dennis werd besneden zonder verdoving: "De dokter zei dat ik me geen zorgen moest maken"

Je moet er waarschijnlijk niet aan denken om zonder verdoving geopereerd te worden. Vooral niet als het gaat om een operatie aan een van de gevoeligste plekken van je lichaam. Toch zijn er mensen die zo'n soort lijdensweg hebben moeten doorstaan. Zo vertelt Dennis in Start met Fernando dat de verdoving niet werkte toen hij onder het mes lag om besneden te worden. "Ik dacht dat ik gek werd."

Verdoving in ziekenhuis

Het verhaal van Dennis is misschien wel de nachtmerrie van iedere man. Hij besloot zes jaar geleden om zich te laten besnijden, niet wetende dat hij en zijn jongeheer aan de vooravond van een bijzonder avontuur stonden. Met een gezonde dosis vertrouwen in de experts meldde Dennis zich in het ziekenhuis voor de operatie. Terwijl hij zich aan het klaarmaken was voor de ingreep kreeg hij uiteraard een verdoving toegediend, zodat hij geen pijn zou voelen tijdens de behandeling.

Quote

Pas in de auto naar huis begon de verdoving te werken.

Snijden in geslachtsdeel

Vlak voor de operatie merkte hij op dat hij de aanrakingen van de dokters nog steeds kon voelen. Dennis vroeg zich op dat moment af waarom de verdoving nog niet werkte. "Maak je geen zorgen. Je voelt de aanrakingen maar een beetje, maar het zal geen pijn doen", zou de arts vervolgens tegen hem gezegd hebben. Hoewel Dennis probeerde te kalmeren, lukte dat niet. En dat is niet gek als iemand in je geslachtsdeel aan het snijden is. "Ik heb letterlijk de pijn gevoeld van het mes die in mijn penis sneed."

Dennis probeerde door te bijten en niet te klagen, maar gaf op een gegeven moment toch aan dat hij wel heel erg veel pijn voelde. "We moesten per se doorgaan. De dokter zei dat ze niet konden stoppen. Ze gaven me een extra dosis van de verdoving, maar ook daar voelde ik niks van. Ik dacht dat ik gek werd." Na de operatie werd de wond op zijn geslachtsdeel gehecht. "Ook dat heb ik gevoeld. Pas in de auto naar huis begon de verdoving te werken, haha."

FunX luisteraar Dennis werd besneden ZONDER verdoving

Schadevergoeding

De lijdensweg van Dennis was bij thuiskomst nog niet voorbij. Zo kon zijn geslachtsdeel na de ingrijpende behandeling niet goed helen. "Dat kwam doordat de dokters het niet goed gedaan hadden. Ik kreeg toen hele erge ontstekingen en mijn penis werd helemaal opgezwollen. Het heeft echt een jaar geduurd voordat alles weer normaal begon te worden."

Dennis besloot een rechtszaak aan te spannen tegen het ziekenhuis. "Ze zeiden dat er altijd complicaties konden optreden bij een operatie, maar mijn advocaat kon weerleggen dat dit meer was dan een complicatie. Het was gewoon nalatigheid dat ik alles kon voelen tijdens de operatie. We hebben de rechtszaak dan ook gewonnen." Hoewel Dennis uiteindelijk een schadevergoeding van 80.000 heeft gekregen, zou hij liever de lijdensweg niet meegemaakt hebben. "Dat geld weegt niet op tegen de pijn die ik heb moeten verdragen. Gezondheid is niet te koop."

Ster advertentie
Ster advertentie