FunX

Meedoen aan Stacktember? Dit zijn de regels waar je je aan moet houden

foto: Shutterstock
  1. Newschevron right
  2. Meedoen aan Stacktember? Dit zijn de regels waar je je aan moet houden

Zoals je wellicht al weet is het vanaf vandaag de hele maand Stacktember. De jaarlijks terugkerende challenge werd door Défano Holwijn in het leven geroepen om mensen te leren hoe ze bewuster om kunnen gaan met hun geld. Heb je zin om mee te doen, maar ben je niet op de hoogte van de spelregels van Stacktember? Geen paniek, in dit artikel zet FunX ze voor je op een rijtje.

Geen luxe tijdens Stacktember

De regels van Stacktember zijn simpel: je hebt van 1 tot en met 30 september slechts 50 euro om uit te geven aan 'luxe dingen'. Daaronder vallen activiteiten zoals naar de bioscoop of uiteten gaan, shoppen, eten en drinken kopen op straat en het kopen van games, alcohol, sigaretten, hasj en wiet. Daarnaast is het niet toegestaan om tijdens Stacktember te gokken en kun je je budget niet verhogen. Deelnemers die slim denken te zijn door deze maand aankopen te doen en de betalingen daarvan uit te stellen, komen helaas bedrogen uit. Het is namelijk niet de bedoeling dat je deze maand iets aanschaft en pas na Stacktember betaalt.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Geld voor boodschappen?

Gelukkig zijn er ook kosten die niet van je budget van 50 euro af gaan tijdens Stacktember. Zo vallen vaste lasten en andere rekeningen buiten je Stacktember-budget. Ook mag je geld doneren aan goede doelen, je ov-chipkaart opladen, tanken, boodschappen doen, lopende abonnementen betalen en geld uitgeven aan persoonlijke verzorging (denk bijvoorbeeld aan een bezoekje aan de kapper), verjaardagen en zelfontwikkeling. Ten slotte mogen ondernemende deelnemers uiteraard de nodige kosten maken voor hun bedrijf en investeringen blijven doen.

Bespaartips

Dat zijn dus duidelijke regels, maar wellicht weet je al van jezelf dat je er ontzettende moeite mee hebt om binnen je budget te blijven. Daarom geeft FunX je een steuntje in de rug met 5 handige bespaartips waarmee je Stacktember als een echte baas door kan komen.

Het is weer Stacktember: de jaarlijkse challenge, die in het leven is geroepen door Défano Holwijn, waarbij je bewuster leert omgaan met je geld. Behoefte aan tips en tricks of benieuwd naar de verhalen hierover? Check FunX.nl/stacktember.

Ster advertentie
Ster advertentie