FunX

Famke Louise over haar muzikale comeback: "Het begon weer te kriebelen"

foto: FunX
  1. Newschevron right
  2. Famke Louise over haar muzikale comeback: "Het begon weer te kriebelen"

Famke Louise trok zich het afgelopen jaar terug om zich volledig te kunnen focussen op haar gezin, maar sinds afgelopen vrijdag is ze weer helemaal terug! De influencer begin het jaar goed met de release van haar gloednieuwe track In het Donker. In Start met Fernando vertelt Famke Louise over haar nieuwe single en hoe haar leven is veranderd sinds ze moeder is geworden.

Famke Louise over haar muzikale comeback: "Op een gegeven moment begon het te kriebelen"

"Routine vinden"

Famke vertelt dat ze het maken van muziek al langere tijd weer wilde oppakken, maar dat het gezinsleven dat niet toeliet. "Ik miste het sowieso wel al die tijd. Maar je zwangerschap en het eerste jaar met een baby is gewoon super zwaar", vertelt de zangeres. "Daarnaast duren studiosessies erg lang. Soms ben je echt tot laat in de studio en dat kon ik na mijn zwangerschap even niet meer aan. Op een gegeven moment begon ik wel een routine te vinden en dan begint het toch weer een beetje te kriebelen. Dan had ik zoiets van: Oké, wat ga ik doen? De kleine is naar de opvang en ik heb een dag vrij, dus ik ga gewoon naar de studio."

Geen lange studiosessies

Inmiddels is Famke regelmatig in de studio te vinden, maar lange sessies zoals voorheen zitten er voorlopig niet meer in. Zo vertelt ze dat een goede planning noodzakelijk is wanneer het tijd is om muziek te gaan maken. "Natuurlijk moet je er wel tijd voor vrij maken. Het is niet zo dat je midden op de dag kunt zeggen: 'Ik ga nu naar de studio en ik blijf daar tot een uur of negen of tien zitten.' Het is wel nodig om te plannen, maar als je daar een beetje je best voor doet, lukt dat wel."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

In het Donker

Afgelopen vrijdag verraste Famke haar fans met haar eerste release in een lange tijd, genaamd In het Donker. Naar eigen zeggen gaat de track vooral over liefde. "De track gaat over liefde en inderdaad ook over feesten in de club. Ik ben eerlijk gezegd niet meer in de club te vinden. Ik kom nog wel in mijn slaapkamer met mijn ogen dicht", grapt de influencer. "Want om vijf uur 's nachts staat er weer iemand naast mijn bed te dansen in het donker"

Impact van moederschap

Dat zoontje Nowie naast haar bed staat te dansen, vindt Famke allesbehalve vervelend. Zo vertelt ze wat voor impact het moederschap op haar leven heeft gehad. "Het maakt je sowieso veel rustiger en verstandiger, denk ik. Je hebt gewoon een enorme verantwoordelijkheid die je op je moet nemen. Het verandert je als persoon en ik denk dat je onbewust ook meteen een stuk volwassener wordt."

Ten slotte vertelt de influencer dat haar zoontje qua karakter vooral in een mix is van haar en Denzel. "Hij is heel stout en weet ook precies wanneer hij iets niet mag. Dan kijkt hij naar ons en zeggen we: 'Nee, nee, nee'. Dan pakt hij bijvoorbeeld dat ene tijdschrift dat hij niet mocht pakken en maakt hij er een soort spelletje van. In die fase zitten we nu met hem, maar het is wel heel leuk."

Ster advertentie
Ster advertentie