FunX

Nadia vraagt koningspaar om hulp voor ontvoerde dochter Insiya: "Zij kunnen het verschil maken"

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Nadia vraagt koningspaar om hulp voor ontvoerde dochter Insiya: "Zij kunnen het verschil maken"

In september 2016 kreeg Nadia de schrik van haar leven toen ze erachter kwam dat haar dochter, Insiya, door haar vader werd ontvoerd naar India. Sindsdien voert Nadia actie om haar dochter weer terug te krijgen en vanochtend vroeg ze niet alleen hulp aan het Koninklijk paar, maar ook aan de Indiase president die op staatsbezoek is in Nederland. In Jouw Stad vertelde ze daar meer over aan Serginio.

Nadia's dochter werd ontvoerd naar India, nu vraagt ze de koning en koningin om hulp

'Onvoorstelbaar veel leed'

Volgens Nadia veroorzaakt de ontvoering van Insiya nog altijd 'onvoorstelbaar veel leed'. "Een deel van je wordt gewoon weggerukt uit je leven op een manier die je je niet kunt voorstellen", vertelt ze. Om aandacht te vragen voor de kidnapzaak stond Nadia vanochtend op de Dam waar ze de aandacht wist te grijpen van koning Willem-Alexander en koningin Máxima. "Ik heb de koning en de koningin gesproken. Ik wilde ze op het hart drukken dat ik erop vertrouw dat zij het verschil kunnen maken. Ze zijn echt doordrongen van de ernst en de urgentie van de zaak."

Het doet Nadia dus goed dat het koningspaar de ernst van de zaak inziet. Naar eigen zeggen maakt het haar niet uit hoe 'het diplomatieke verkeer' tussen Nederland en India verloopt, zolang Insiya maar terugkeert naar huis. "Het staatsbezoek staat in het teken van 75 jaar vriendschap tussen Nederland en India. De beste manier waarop we uiting kunnen geven aan die vriendschap is door Insiya haar mensenrechten en vrijheid weer terug te geven. Ik denk dat dat heel belangrijk is."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Veroordeeld, maar nog niet opgepakt

Inmiddels is de vader van Insiya in Nederland al veroordeeld voor de ontvoering van zijn eigen dochter, maar tot een arrestatie kan het helaas nog niet komen. "Ik denk dat veel mensen lopen met de vraag waarom hij nog niet is opgepakt. Dat komt omdat hij nog steeds in India is. Zodra hij reist bestaat er een kans dat hij wordt opgepakt." Volgens Nadia is de kans echter klein dat Insiya's vader India zal verlaten, omdat hij volgens haar 'erg berekenend' is.

Dankbaar

Aangezien Nadia's strijd om haar dochter terug te krijgen nog steeds voortduurt, vraagt ze mensen om haar te blijven steunen gedurende deze moeilijke periode in haar leven. Tegelijkertijd wil ze iedereen bedanken die haar de afgelopen jaren op welke manier dan ook heeft bijgestaan.

"Ik wil iedereen bedanken die zijn steun heeft uitgesproken. Ik ben enorm dankbaar voor iedereen die nog steeds aandacht vraagt voor de zaak van Insiya. Ik geloof dat wij dit samen kunnen. Iedereen steunt Insiya en dat is zo belangrijk voor mij als moeder."

Ster advertentie
Ster advertentie