FunX

Odillia belandde als zangeres uit Maastricht met Snoop Dogg in de studio

foto: YouTube: ODILLIA
  1. Newschevron right
  2. Odillia belandde als zangeres uit Maastricht met Snoop Dogg in de studio

Hoe belandt een zangeres uit Maastricht in de studio met Snoop Dogg? Odillia kan dat perfect uitleggen, want zij maakte het afgelopen jaar mee. Met haar laatste studiefinanciering en spaargeld en zonder plan B vertrok ze naar Los Angeles om haar dromen waar te maken. In de TopiX-podcast vertelt ze hoe haar avontuur in de Amerikaanse muziekindustrie toe nu toe heeft uitgepakt. "Het is zo'n harde business. Het is echt strijden."

Quote

"Het is allemaal zo snel gegaan. Ik had ook de verkeerde mensen tegen kunnen komen in Hollywood. Het kan best wel evil zijn."

Geen accent

"In Nederland is het vooral: doe maar normaal, dan doe je al gek genoeg", vertelt Odillia. Ze viel op in haar woonplaats en begon met het schrijven van muziek toen ze het een en ander meemaakte op de middelbare school. "Ik had niet echt een uitlaatklep en zo begon ik muziek steeds leuker te vinden."

Hoe meer ze rapte en zong, hoe meer Odillia ontdekte dat er helemaal geen Nederlands accent in haar Engelse lines te horen is. "Toen dacht ik: ik ga gewoon Engels doen!" Op het moment dat ze haar muziek uitbracht, was er volgens haar meer aandacht voor Nederlandstalige rappers. "Ik heb het wel geprobeerd in Nederland, maar ik kreeg niet de aandacht die ik wilde."

"Ik kom uit een familie van mensen die dokter of advocaat zijn. Ze hebben allemaal het 'normale' weggetje gevolgd, maar ik wilde gewoon muziek maken. Niemand begreep dat. Het is best lastig om het dan toch vol te houden en te gaan voor wat je wil."

Voor de deur met een USB-stick

Die droom om naar Amerika te gaan met haar muziek, zat er altijd al in bij Odillia. En dus vloog ze vorig jaar vlak na haar afstuderen naar Los Angeles. Dat voelde voor haar meteen als thuiskomen, ook al kende ze helemaal niemand. Een netwerk had ze daar nog niet - een back-upplan trouwens ook niet -, dus ging ze elke dag langs bij platenlabels om te proberen met de juiste mensen in contact te komen. "Ik stond elke dag voor de deur. Stond ik daar met m'n boekje en m'n USB-stick. Gewoon strijden." Zo'n drive heb je wel nodig volgens de zangeres: "Het is zo'n harde business. Hier ook, maar vooral daar. Iedereen gaat daarheen."

Odillia's directe aanpak werd niet per se gewaardeerd. "Ze negeren je en stappen gewoon de taxi in zonder iets te zeggen." Ze besloot daarom haar tactiek aan te passen. "Ik ging met een vriend naar het Beverly Hills Hotel en het Hilton Hotel. We wisten: daar komen de sterren. Toen zijn we daar aan de bar gaan zitten." Zo kwam Odillia via via in contact met haar huidige manager, die ook verantwoordelijk is voor grote artiesten als Nelly en Lindsey Lohan. "Ik heb hem de volgende dag een berichtje gestuurd met: 'Hey, can I maybe pick your brain about the music industry and buy you lunch?' Dat vond hij een superclassy move en hij zei 'oké, let's see what you got'."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Toewijding en motivatie

Een week later was Odillia getekend en toen is het balletje echt gaan rollen. Inmiddels schuift ze aan bij verschillende grote Amerikaanse programma's en twee weken geleden bracht ze een track met Snoop Dogg uit. Ergens volgend jaar komt haar eerste album uit. "Het is allemaal zo snel gegaan. Ik had ook de verkeerde mensen tegen kunnen komen in Hollywood. Het kan best wel evil zijn."

Volgens Odillia is het vooral haar drijfkracht en motivatie die tot nu toe voor haar succes hebben gezorgd. "Ik ben niet de allerbeste zangeres of allerbeste rapper. Ik ben goed, maar ik ben vooral het complete plaatje. De motivatie en toewijding maken het verschil." Dat betekent niet dat alles bij haar altijd soepel is verlopen:

"Alles is mogelijk. Ik ben twee keer depressief geweest. Iedereen heeft wel eens een breakdown of een dipje, maar het gaat erom hoe je jezelf eruit trekt. Geef niet op."

Luister hier het hele gesprek met Odillia terug:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Week van de Podcast

Het is de Week van de Podcast, een goede reden om te checken welke interessante verhalen er allemaal te beluisteren zijn in de FunX podcasts. Naast de inspirerende verhalen uit de TopiX-podcast kan je bij de Bingewatch-podcast bijvoorbeeld terecht voor de beste film- en serietips. In FunX Base praat Pim je elke week bij over wat er gebeurt in de hiphopscene voor de latin liefhebbers hebben Q-Bah en Mickster elke week de laatste nieuwtjes en releases uit de scene klaarstaan in FunX Latin.

Ster advertentie
Ster advertentie