FunX

Dit zijn de winnaars van de FunX Music Awards 2023

foto: Nikki van Toorn
  1. Newschevron right
  2. Dit zijn de winnaars van de FunX Music Awards 2023

De tiende editie van de FunX Music Awards zit er alweer op! Alle winnaars zijn bekend. Dit jaar mogen Broederliefde en Boef zichzelf de grote winnaars van de avond noemen. De boys uit Spangen wonnen drie awards en de Alkmaarse rapper maar liefst vier awards. Ook ging Broederliefde-lid Edson ervandoor met een individuele prijs.

Artist of the Year - Female: Yade Lauren

Voor het derde jaar op rij sleept Yade Lauren de felbegeerde prijs voor Artist of the Year - Female in de wacht. Hoewel het bijna drie jaar geleden is dat Yade Lauren haar debuutalbum Reflecties uitbracht, houdt ze luisteraars nog steeds in haar greep met voortreffelijke singles en gastbijdrages, zoals Wild Things, Swim Deep, Trust en Toxic.

Artist of the Year - Male: Boef

Net als in 2017, 2018 en 2020 mag Boef zich in 2023 Artist of the Year – Male noemen! De rapper doorbrak in februari dit jaar zijn muzikale stilte met het uitbrengen van zijn langverwachte zesde album Luxeprobleem. Het album steeg al gauw naar de eerste plek in de Album Top 100 en hield die positie twee weken vast dankzij de enorme hits als Natte Sokken, Herinnering en Probleem die op het project staan.

Best MC: Boef

De prijs voor Best MC won Boef al meerdere keren en ook dit jaar sleept de rapper deze felbegeerde prijs in de wacht. "Ik ben altijd dankbaar en hou van mijn fans. Ik leef en doe dit voor jullie", liet de trotste rapper weten nadat hij de award in ontvangst nam.

Best Singer: Zoë Tauran

Zoë Tauran brak in 2022 door met haar nummer Solo en deze tune werd meteen een hit. Daarom zal het je niet verbazen dat deze zangeres ook aanwezig is bij de FunX Music Awards. Het is haar eerste jaar, maar Zoë valt meteen in de prijzen. Ze gaat naar huis met de award voor Best Singer.

Best Group: Broederliefde

Het is inmiddels vaste prik: Broederliefde die de award voor Best Group wint. Het is namelijk maar liefst de negende (!) keer op rij dat de mannen de prijs mee naar Spangen mogen nemen. Niet zo gek, want de boys van Broederliefde kunnen weer terugkijken op een succesvol jaar met de release van hun album Strandje Aan De Maas.

Best producer: Trobi

Trobi is op dit moment niet meer weg te denken uit de Nederlandse scene. Hij werkte al met veel grote namen uit de scene samen en de jonge producer bleef het afgelopen jaar maar knallen met tunes als Ome Duo en Love Song. Niet zo gek dus dat hij naar huis gaat met de prijs voor Best Producer.

Best DJ: Edson Cesar

Edson ken je natuurlijk als dj van Broederliefde en wat kan deze man draaien! Een FunX Music Award winnen is geen onbekend terrein voor Edson. Hij won met Broederliefde namelijk maar liefst negen keer de award voor Best Group. Dit jaar was Edson voor het eerst genomineerd in de categorie Best DJ en ook die wist hij meteen in de wacht te slepen!

Best Collabo: Boef Ft. Cristian D & $hirak - Probleem

Boef dropte dit jaar zijn langverwachte album Luxeprobleem. Een van de hits die afkomstig is van dit succesvolle album, is Probleem. Op de track met $hirak en Cristian D. heeft Boef het over de 'fast life' die hem in zijn greep houdt. De track ging keihard en de mannen mogen dan ook de prijs voor Best Collabo op hun namen schrijven.

Next Best: Katnuf

Eén van de grootste verrassingen van het afgelopen jaar was zonder meer KATNUF. De zanger brak afgelopen augustus door met monsterhit Van Mij Zijn nadat een preview van het nummer viral ging op TikTok. Het grote succes dat daarop heeft hij naar eigen zeggen dan ook helemaal te danken aan die tune.

Best Album: Broederliefde - Strandje Aan De Maas

Broederliefde won dit jaar de negende FunX Music Award voor Best Group op een rij. Afgelopen jaar dropten ze alweer hun achtste album: Strandje Aan De Maas. Het album heeft een herkenbare Broederliefde-sound met dansbare tracks. Hits als Stunten en Kom Baby featuring Ronnie Flex krijgt niemand meer uit zijn hoofd. Het is dus alles behalve verrassend

Best Social Media: Boef

Boef gooide dit jaar zijn socialmediabeleid behoorlijk om vanwege de promotie van z'n nieuwe album. Na een tijdje wat minder actief te zijn geweest, kwam hij ineens keihard terug op Insta én TikTok. Zoals altijd weet hij veel interactie te behalen met zijn content. Zijn posts gingen dan ook meerdere keren viral.

Best Song: Broederliefde Ft. KA - Stunten

De boys van Broederliefde brachten zelfs in november zomerse vibes, toen ze hun album Strandje Aan De Maas dropten met daarop 19 heerlijke tunes. Het meest gestreamde nummer van dat album werd Stunten met KA. De track is al miljoenen keren beluisterd via Spotify en blijft tot de dag van vandaag een heerlijke tune.

Power Award: het Marokkaanse elftal

De FunX Power Award, die FunX jaarlijks uitreikt aan iemand of een groep die dat jaar een belangrijke maatschappelijke bijdrage heeft geleverd voor de FunX-community, gaat dit keer naar het Marokkaanse Elftal. De 26 leeuwen van het Marokkaanse elftal wisten het WK op een haar na niet te winnen, maar wonnen wel de harten van iedereen en dat maakte hen de échte kampioenen.

Ster advertentie
Ster advertentie