FunX

De wereld over reizen als danseres? Solange vertelt hoe dat haar lukte

foto: Solange Zindzi
  1. Newschevron right
  2. De wereld over reizen als danseres? Solange vertelt hoe dat haar lukte

De wereld over reizen om carrière te maken als entertainer: het is de droom van velen, maar er zijn maar weinig mensen die het echt flikken. Solange (30) is een van die weinigen. Als professioneel danseres woonde ze in New York en Los Angeles en werkte ze samen met supersterren, onder wie Justin Bieber. De dromen die ze als klein meisje al had, zijn nu realiteit en in de TopiX-podcast vertelt ze aan Merel met welke mindset dat haar gelukt is. "Ik wil mensen gelukkig maken doordat ik zelf gelukkig ben. Dat mensen denken: wat jij voelt, wil ik ook voelen. Of het nou op een podium is of in een club."

Grote dromen

Inspirerende verhalen kun je nooit genoeg horen en het verhaal van Solange is dat zeker. Als klein kind stond ze al in de woonkamer te dansen en daar is ze nooit mee gestopt. Ze begon als dansstudente in Amsterdam, ging vervolgens dansen op een cruiseschip en kreeg uiteindelijk een artiestenvisum in de Verenigde Staten. "M'n grootste droom was altijd met Beyoncé op wereldtour gaan. Ik wilde in Amerika wonen en voor 40.000 mensen performen, maar ik sprak helemaal geen Engels."

Quote

In LA zijn zoveel mensen die hetzelfde willen, het is er niet echt gezellig. Je kunt zomaar gebruikt worden en je moet echt sterk in je schoenen staan.

Veel concurrentie

Uiteindelijk stond Solange bij grote sterren op het podium, maar de weg daarnaartoe is alles behalve makkelijk. Als je al overtuigd was van je eigen looks en skills, kom je er in LA namelijk achter dat er nog honderden mensen zijn met evenveel talent als jij. "Er zijn heel veel mensen die dansen en vooral in LA is er grote concurrentie", vertelt Solange. "Zoveel jobs zijn er niet en het is heel moeilijk om binnen te komen. Veel artiesten hebben vaak hun groep dansers al, dus alleen als er iemand weggaat, kom je binnen." Zelf heeft ze dan ook een dubbel gevoel over The City of Broken Dreams:

"Aan de ene kant voel ik me heel erg thuis, maar er zijn zoveel mensen die hetzelfde willen en het is niet echt gezellig. Je kan zomaar gebruikt worden. Je moet echt sterk in je schoenen staan en kritiek aankunnen."

Geen geld en duizenden keer 'nee'

Ondanks Solange's succesvolle carrière heeft ze tijdens haar periode in de VS ook donkere dagen gekend: "Ik had geen geld, kreeg duizenden 'nee's' en werkte zwart in drie barretjes, puur om te overleven en een netwerk op te bouwen." De schaamte om toe te geven dat het niet zou lukken en zonder succes terug te keren naar Nederland, was groot. Gelukkig beschikt Solange over een enorm positieve instelling en een groot doorzettingsvermogen, die ze mede heeft gecreëerd door haar vele avonturen in het buitenland. "Ik heb echt een bepaalde dapperheid in mezelf gevonden om er gewoon voor te gaan. Er is niemand die in het buitenland voor je gaat zeggen: dit is Solange en dit is wat ze kan. Je moet het zelf doen."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Boek

Solange merkt dat mensen vaak verbaasd zijn over de positieve manier waarop ze met uitdagingen en tegenslagen in haar leven omgaat. Daarom besloot ze haar tips en tricks onlangs op papier te zetten. Zo kon ze meteen de plotselinge vrije tijd vanwege corona nuttig gebruiken. Het resultaat is haar boek Solo Jump, waarmee ze anderen hoopt te inspireren. "Als jij een droom hebt - al is het zo simpel als: ik wil deze week iets doen wat ik altijd al eng heb gevonden, zoals fietsen - is het een goed boek om je te laten inzien dat die kracht in jezelf zit."

Podcast

Benieuwd hoe Solange's auditie voor Beyoncé afliep? En hoe ze met de daaropvolgende teleurstelling omging? Luister hier het hele gesprek terug:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Wil je graag meer inspirerende verhalen horen uit de TopiX-podcast? Dat kan via FunX.nl/podcasts!

Ster advertentie
Ster advertentie