Games & gadgets

''GTA 6' wordt mogelijk deze week officieel aangekondigd, trailer volgt in december'

foto: Rockstar Games
  1. Newschevron right
  2. ''GTA 6' wordt mogelijk deze week officieel aangekondigd, trailer volgt in december'

Hét spel waar iedere gamer reikhalzend naar uitkijkt, GTA 6,wordt mogelijk deze week al aangekondigd. Dat meldt de doorgaans goed geïnformeerde gamejournalist Jason Schreier.

Trailer in december

Schreier schrijft in een artikel voor Bloomberg dat hij van bronnen dichtbij ontwikkelaar Rockstar Games heeft vernomen dat GTA 6 op zijn vroegst deze week wordt aangekondigd. De eerste trailer zou vervolgens in december, ter viering van het 25-jarig jubileum van Rockstar, moeten verschijnen. Een exacte datum noemt Schreier niet, maar mogelijk wordt de trailer op of rond The Game Awards op 7 december uitgebracht. Op het evenement worden doorgaans trailers van aankomende games getoond.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Release in 2024?

Geruchten over de releasedatum van GTA 6 doen al jaren de ronde, maar de afgelopen maanden worden deze steeds hardnekkiger. In augustus, tijdens de presentatie van uitgever Take-Two's kwartaalcijfers, liet CEO Strauss Zelnick al weten dat het bedrijf in het fiscale jaar 2025, dat loopt van begin april 2024 tot en met eind maart 2025, een recordomzet verwacht te behalen. De enige game die dat zou kunnen realiseren, is GTA 6. Hoewel Zelnick het niet specifiek over de langverwachte game heeft, zegt hij wel dat Take-Two in het boekjaar 2025 meerdere games zal uitbrengen die een nieuwe standaard moeten zetten in de gamesindustrie.

Gelekte beelden

In september vorig jaar lekten ook video's uit van een vroege versie van GTA 6. Een 17-jarige hacker beweerde de beelden te hebben verkregen via het interne Slack-kanaal van Rockstar Games. De video's die online werden gedeeld, beslaan verschillende fases van de ontwikkeling van de game en leken verschillende geruchten te bevestigen. Zo viel uit de beelden op te maken dat het spel zich afspeelt in en rond Vice City en dat een van de hoofdpersonages een vrouw is.

Ster advertentie
Ster advertentie