Games & gadgets

'Sony start intern onderzoek naar gelekte specificaties PlayStation 5 Pro'

foto: AFP
  1. Newschevron right
  2. 'Sony start intern onderzoek naar gelekte specificaties PlayStation 5 Pro'

De geruchten over komst van de PlayStation 5 Pro worden alsmaar hardnekkiger en daar is Sony allesbehalve blij mee. Het Japanse bedrijf zou namelijk een intern onderzoek zijn gestart nadat afgelopen weekend de specificaties van de langverwachte PS5 Pro waren gelekt.

Mogelijk gelekt door partners

Gamejournalist Tom Henderson claimt dat Sony een onderzoek is gestart naar het lek rondom de PlayStation 5 Pro nadat de specificaties zouden zijn verspreid onder third-party-ontwikkelaars. Het zou dus goed kunnen dat één van deze partners van Sony informatie heeft gelekt over de aankomende spelcomputer. "Ik heb geen idee wat dit (het onderzoek, red.) zal betekenen, aangezien ik niet denk dat ze één persoon kunnen pakken. Maar Sony zou als gevolg van (het lek, red.) wel zijn externe ontwikkelaarspool voor nieuwe technologie kunnen verkleinen", aldus Henderson.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Meer rekenkracht

Insiders claimen dat de aankomende PlayStation 5 Pro 45 procent meer rekenkracht heeft dan de huidige PS5. Daarnaast zou de PS5 Pro games in 8K-resolutie moeten ondersteunen. Ook zouden games met een 4K-resolutie standaard op 60 frames per seconde moeten draaien. Nu is het in veel games nog zo dat spelers moeten kiezen tussen een graphics modus of een perfomance modus. Eerstgenoemde legt de nadruk op mooiere beelden, terwijl laatstgenoemde de focus legt op vloeiende beelden ten koste van een hogere resolutie. Naar verwachting komt de geüpgradede PS5 dit jaar rond de feestdagen uit.

Geruchten

Geruchten over een PlayStation 5 Pro doen al ruim een jaar de ronde. Vorige maand meldde analist George Jijashvili aan CNBC dat Sony verwacht dat de verkoop van de huidige Playstation 5 zal afnemen. De console die in 2020 op de markt kwam, zal volgens de berekeningen minder goed verkopen vanaf april 2024. Met de verkoop van de Playstation 5 Pro wil Sony anticiperen op de dalende verkoopcijfers van de huidige PS5.

Ster advertentie
Ster advertentie